Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 6 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Het eerste NFT-horloge is een bizarre vorm van luxe

Luxe goederen hebben de miljoenenhype rond non-fungible tokens bereikt. Jacob & Co. komt met het eerste NFT-horloge, dat de koper nooit zal kunnen dragen.

Het klokje wordt van 7 tot en met 8 april als non-fungible token geveild via NFT-platform ArtGrails.

Jacob & Co. dropt eerste NFT-horloge

Het NFT-horloge heet SF24 en is geïnspireerd op de fysieke Jacob & Co. Epic SF24, die is voorzien van een wereldtijd display. Bij de deze cryptoversie zijn de wereldtijden vervangen door bekende cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Fantom.

Het NFT-horloge wordt geleverd in digitale doos. Hoewel de luxe mode-industrie meestal niet voorop loopt wat betreft de nieuwste technologie, hoopt Jacob & Co. te bewijzen dat er vraag is naar High-End Digital Assets (HELDA’s) op de NFT-markt. “Jacob & Co. is een pionier in het ontdekken van deze gloednieuwe arena voor alle luxe sieraden en horlogemerken”, aldus CEO Benjamin Arabov. Het bieden begint bij 1.000 dollar, maar vermoedelijk loopt dat bedrag fors op. Wie wil er nou niet het eerste NFT-horloge hebben, waar je vervolgens helemaal niets mee kunt? Juist, verveelde mensen die écht niet meer weten wat ze met hun geld moeten.

Wat is een non-fungible token?

Voor alle duidelijkheid: mocht jij het hoogste bod op de Jacob & Co. SF24 plaatsen, dan krijg je géén Jacob & Co.-horloge voor om je pols. Een NFT is een non-fungible token, ofwel een een niet-vervangbare token ondersteund door blockchain-technologie. Aan dit unieke stukje code op internet is een digitaal werk gekoppeld, meestal digitale kunst of een ander creatief werk. Klein voorbeeld: deze relatief simpele JPG-collage leverde 69,3 miljoen dollar op.

jacob & co, nft, horloge, watch
(Afbeelding: Jacob & Co.)

Nu steeds meer mensen en bedrijven inzien dat er miljoenen te verdienen zijn met helemaal niet zo heel ingewikkelde digitale werken, probeert iedereen op de trein te springen. Waar Jacob & Co. het probeert met een horloge, zette dit naaktmodel zichzelf te koop, met een bonus toe. Dan is er ook nog Robot Sophia, die na een paar foeilelijke zelfportretten al cryptomiljonair was. In dit artikel lees je meer over de miljoenenhype. Ga daarna zelf aan de slag, met deze generator die jou gratis kunstwerken levert.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.