Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Alle briljante easter eggs uit de nieuwe Space Jam-trailer op een rijtje

De eerste volledige trailer voor Space Jam: A New Legacy heeft het internet veroverd. De basketbalfilm uit 1996 krijgt eindelijk een vervolg, met flinke Ready Player One-vibes.

De film speelt zich namelijk af in het Warner 3000 Server-verse, een soort multiverse van alle films en series van Warner Bros. Oftewel, van Game of Thrones en Batman tot A Clockwork Orange. Die lijst is ellenlang, en daar kon Black Panther-regisseur Ryan Coogler voor zijn nieuwe project geheel mee los gaan.

Space Jam: A New Legacy

Wanneer LeBron James en zijn jonge zoon Dom (Cedric Joe) vastzitten in een digitale ruimte door een losgeslagen AI, moet LeBron Bugs, Lola Bunny en de hele bende van notoir ongedisciplineerde Looney Tunes naar de overwinning op de AI te leiden als gedigitaliseerde kampioenen op het basketbalveld.

Een bizar concept, maar de trailer onthulde een toffe animatiestijl, LeBron James in topvorm en vooral veel, heel veel easter eggs. De verwijzingen naar andere Warner Bros.-films vliegen je om de oren.

Marvel maakt indruk met nieuwe Loki-trailer (en Twitter gaat los)

Alle easter eggs op een rijtje

Ja, het is niet gek dat fans Space Jam: A New Legacy nu al de nieuwe Ready Player One noemen. Gelukkig schiet de studio ons nu te hulp met een gloednieuwe video die alle sneaky verwijzingen in de trailer uit de doeken doet.

Netjes op een rijtje, zodat je je niet suf hoeft te zoeken en toch de briljante easter eggs van regisseur Malcolm D. Lee kunt bewonderen. Van The Wizard of Oz en King Kong tot The Joker en Mad Max: de lijst gaat maar door en door.

Op naar 16 juli. Dan komt Space Jam: A New Legacy tegelijkertijd op HBO Max en in de bioscopen uit!

Check hieronder de originele trailer en dus de easter egg-video:

Nu beschikbaar: Netflix voegt 8 beroemde films toe

Space Jam: A New Legacy trailer easter eggs
🏀 (Afbeelding: Warner Bros.)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.