Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 6 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Zondag met Lubach-’vervanger’ scoort kijkcijferrecord

Vorige week kwam er voor eens en altijd een einde aan Zondag met Lubach. Na dertien seizoenen in zeven jaar houdt Arjen Lubach het voor gezien. Bij wie kunnen we nu terecht voor een satirische remix van het nieuws? Het publiek lijkt een keuze te hebben gemaakt. Even Tot Hier met Niels van der Laan en Jeroen Woe scoorde namelijk een kijkcijferrecord.

In Even Tot Hier raast het cabaretduo Woe en Van der Laan in hoog tempo op satirische wijze door het nieuws van de afgelopen week. Dat klinkt als Zondag met Lubach, maar er is wel degelijk een verschil. In Even Tot Hier ligt het tempo wat hoger en speelt muziek een belangrijke rol. Daarnaast zijn er terugkerende rubrieken en bevat het programma een spelelement. Zondag met Lubach is op dat punt wat minder voorspelbaar en duikt vaak wat dieper in onderwerpen of kwesties.

Kijkcijferrecord voor Even Tot Hier

De insteek en opzet van Even Tot Hier is dus wel degelijk anders dan Zondag met Lubach, maar in de basis zijn beiden een satirische nieuwsshow. Dus mocht je met veel plezier naar Arjen Lubach kijken, dan ga je waarschijnlijk ook plezier beleven aan de show van Niels van der Laan en Jeroen Woe. Dat doen al een hele hoop mensen, want afgelopen weekend pakte Even Tot Hier een kijkcijferrecord.

Op zaterdagavond zagen bijna 1,9 miljoen kijkers hoe Mark Rutte de hoofdrol speelde in The Passion, zong Henny Huisman een opbeurend liedje over het coronavirus, werd er een ode gebracht aan Bibian Mentel en meer. Daarmee scoorde het programma beter dan de kanonnen van de commerciële omroep. De Verraders en Lego Masters trokken respectievelijk 1,6 en 1,5 miljoen kijkers. Even Tot Hier moest alleen zijn meerdere herkennen in het achtuurjournaal van de NOS (2,3 miljoen kijkers).

De kijkcijfers van zaterdag

  1. NOS Journaal – 2.272.000 kijkers
  2. Even tot hier – 1.877.000
  3. De Verraders – 1.567.000
  4. Lego Masters – 1.448.00
  5. NOS Studio Sport Eredivisie – 1.361.000

Even Tot Hier is iedere zaterdagavond om 21:30 te zien op NPO1. Heb je dan al iets staan, dan kun je het programma natuurlijk ook gewoon terugkijken via NPO Start. Bijvoorbeeld op zondagavond om kwart over negen. Door het vertrek van Zondag met Lubach heb je op dat tijdstip waarschijnlijk toch niks beters meer te doen.

Verder zonder Zondag met Lubach

Overigens betekent het einde van Zondag met Lubach niet dat Arjen Lubach nu stilletjes in een hoekje gaat zitten. Wanneer er misstanden zijn, dan laat hij gewoon van zich horen. Bijvoorbeeld via Twitter. Vorige week nog zette Arjen Lubach grote vraagtekens bij het vaccinatiebeleid van Hugo de Jonge, en kreeg ook reactie van de minister. Hoe dat ging, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.