Jelle van Es
Jelle van Es Games 6 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Apple doet serieus moeite Apple Arcade steeds interessanter te maken

Iets meer dan een jaar geleden lanceerde Apple zijn eigen game on-demand service in de vorm van Apple Arcade. Met deze service krijg je voor een vast bedrag per maand toegang tot meer dan honderd games. Het grote voordeel daarvan is dat je geen gezeik hebt met micro-transacties en er altijd wel iets te doen is.

Althans, als de content ernaar is. Sinds de lancering zijn er echter maar een stuk of tien games die de moeite waard zijn. Zo nu en dan verscheen er wel iets tofs, maar pas afgelopen week kregen we met Fantasian eindelijk een echt interessante game. Niet lang daarna kondigde Apple aan een groot offensief aan voor Apple Arcade. In één klap werd de bibliotheek een stuk groter en kun je ook gelijk met een groot aantal klassiekers aan de slag.

Apple Arcade in één klap interessanter

Door het Apple Arcade-offensief zijn er nu meer dan 180 games die je kunt gaan beleven. Over het afgelopen jaar zijn er echt al een paar toffe games verschenen voor het platform. Als je kijkt naar de afgelopen maanden, dan zijn titels als The Pathless, South of the Circle, Beyond a Steel Sky en Spyder interessante titels. Toch is dat te weinig om er echt enthousiast over te worden. Ja, het is fijn dat je games kan proberen zonder reclames en microtransacties, maar dan wil je wel dat het toffe ervaringen zijn. En door het nieuwe offensief kan je zeggen dat dat het geval is.

Monument Valley+
Monument Valley+ (Afbeelding: Apple)

Dankzij de lading op Apple Arcade krijg je een mix tussen klassieke games die groot zijn geworden op het iOS-platform, een paar tijdloze game-ervaringen en een paar nieuwe titels. Mocht je nog niet echt veel op je iPhone, iPad, Apple TV of Mac hebben gegamet, dan kun je nu met klassieke titels aan de slag als Cut the Rope Remastered, Don’t Starve: Pocket Edition, Fruit Ninja Classic+, Mini Metro+, Monument Valley+ en Threes. Het zijn games die zich bewezen hebben als heerlijke titels en nu kun je ze dus in één keer scoren. Ben je al wel iets meer ervaren? Dan is er ook genoeg te doen.

Voor ieder wat wils

Zoals gezegd is afgelopen week Fantasian verschenen. Het is een grote RPG van de originele maker van de Final Fantasy-reeks, die gebruik maakt van een zeer toffe visuele stijl. Deze game wordt exclusief uitgebracht op Apple Arcade en komt in twee delen. Het tweede deel verschijnt daarbij ergens eind dit jaar, maar met dit eerste deel kun je al zo’n twintig uur losgaan als het goed is. Maar het is zeker niet de enige nieuwe game. Mocht je een liefhebber zijn van sportgames, dan is het wellicht de moeite waard om NBA 2K21 Arcade Edition te proberen. De versie op de spelcomputer is top, dus wellicht dat deze ook de moeite waard is.

Fantasian
Fantasian is zeer de moeite waard (Afbeelding: Mistwalker)

Clap Hanz Golf op Apple Arcade

Een andere titel die ik graag wil uitlichten is Clap Hanz Golf. Dat klinkt als een matige titel, maar Clap Hanz is de ontwikkelaar van de zeer fijne Everybody’s Golf-game die op de verschillende PlayStation-platformen is verschenen. Persoonlijk heb ik sinds de PlayStation Portable-versie elke game van de ontwikkelaar gespeeld en ik was dan ook blij verrast dat deze game is verschenen. Ook The Oregon Trial is een interessante toevoeging op Apple Arcade. Het is een nieuwe versie van de klassieke avonturengame, die al in eerder stadium uitkwam, maar nu dus een nieuw jasje heeft.

Clap Hanz Golf Apple Arcade
Clap Hanz Golf (Afbeelding: Clap Hanz)

Vanuit het Japanse Platinum Games heb je de game World of Demons. Deze ontwikkelaar ken je van games als Bayonetta en The Wonderful 101. Deze game kwam een paar jaar geleden al uit, maar na een softlaunch werd hij geschrapt, omdat men niet in de vervelende microtransacties trapten. Met de nieuwe poging kun je de visueel interessante actiegame proberen.

Ook te spelen met controller

Uiteraard is het mogelijk om de Apple Arcade-games te spelen met het touchscreen op de verschillende apparaten. Maar sinds een tijdje is het ook mogelijk om games te spelen met een controller, die je dan makkelijk aansluit op je device. Pak er maar een Xbox One- of PlayStation 4-controller bij en probeer de games te spelen. Genoeg keuze op dit moment om het te proberen, waarbij het goed is om te weten dat je bij de eerste aanmelding je de service gratis kan proberen.

Apple komt naast TV Plus met nog drie veelbelovende diensten

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.