Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Marvel-schurk domineert explosieve laatste trailer Black Widow

De final trailer voor Marvel’s Black Widow is eindelijk uitgekomen. Met ons beste voorproefje op de grote schurk van de film tot nu toe: Taskmaster.

Het Marvel Cinematic Universe vergde al een knap staaltje planning, met films die op elkaar aansloten en een overkoepelend verhaal dat werd opgebouwd.

Marvel terug naar de tekentafel

Daar komen sinds WandaVision ook nog eens de series op Disney+ bij, die voor het overkoepelende verhaal net zo belangrijk zijn als de bioscoopfilms. Klein probleem: de films konden afgelopen jaar niet worden uitgebracht door de pandemie.

Ook op het moment van schrijven zijn de bioscopen wereldwijd grotendeels nog steeds gesloten. Dat gooit roet in het eten van Marvel’s ambitieuze plannen. Zo had Doctor Strange in the Multiverse of Madness eigenlijk kort na WandaVision uit moeten komen. Beide titels hebben namelijk meer met elkaar te maken dan je zou denken.

Black Widow: eindelijk duidelijkheid

Die film komt nu echter pas maart volgend jaar uit. Eerst staan Black Widow en Eternals nog in de rij. Die hadden respectievelijk mei en november vorig jaar uit moeten komen.

Eternals werd eerst naar februari dit jaar verschoven, en staat op het moment van schrijven voor november op de planning. Black Widow heeft ‘t lastiger: de Marvel-film is meerdere keren opgeschoven, steeds weer met de hoop op een aflopende pandemie.

Die blijft echter langer hangen dan we allemaal hoopten. Disney en Marvel overwogen naar verluidt een Disney+-release, en afgelopen week kwam het hoge woord eruit: Black Widow komt zowel in de bioscopen als op Disney+ uit. Uiteraard tegen een meerprijs.

Taskmaster

Dat gaat gebeuren op 9 juli, twee maanden later dan de meest recente releasedatum. Dat wordt nu gevierd met een gloednieuwe trailer.

Juich echter niet te vroeg: na alle vorige trailers wil Marvel Studios duidelijk niet veel meer verklappen, dus het zijn vooral oude beelden.

Toch is de trailer zeker het checken waard. We krijgen namelijk ons beste voorproefje op Taskmaster tot nu toe, wat waarschijnlijk de grote schurk van Black Widow gaat worden.

Black Widow Taskmaster Marvel trailer
Taskmaster maakt zijn debuut in de comics (1963) (Afbeelding: Marvel)

Copycat en Russische Avengers

Zijn missie wordt eindelijk duidelijk: hij wordt op pad gestuurd om Natasha neer te halen. Door de comics weten we dat hij fotografische reflexen heeft, waardoor hij direct elke gevechtsstijl kan imiteren en dus overnemen.

Daardoor kan de schurk zonder moeite de moves en acties van Black Widow evenaren. Oh ja, en vergeet de nu al iconische Russische versie van het Avengers-theme niet, die we aan het einde van de trailer horen. Laat maar komen Marvel! Op naar 9 juli.

Marvel maakt indruk met nieuwe Loki-trailer (en Twitter gaat los)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.