Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Riders of Justice: Hannibal goes John Wick in trailer voor brute wraakthriller

Maak kennis met Riders of Justice, een veelbelovende nieuwe wraakthriller met Mads Mikkelsen in de hoofdrol.

De kans is groot dat je Mads Mikkelsen vooral kent van films als Doctor Strange, Rogue One: A Star Wars Story en de serie Hannibal.

Mads Mikkelsen scoort in het Deens

Zijn beste werk leverde hij tot nu toe echter af in zijn eigen taal: Deens. Bijvoorbeeld Jagten (The Hunt) en After Brylluppet (After the Wedding) zijn fantastische films.

Gelukkig krijgt zijn nieuwste Deense project ook veel internationale aandacht. Mikkelsen goes John Wick dekt misschien niet helemaal de lading, maar je kunt in ieder geval op een solide wraakthriller rekenen.

Maak kennis met Riders of Justice, een film over een soldaat die maar één ding wil: wraak nemen.

Riders of Justice: wraak, wraak, wraak

Mads Mikkelsen speelt een onlangs uitgezonden soldaat die gedwongen wordt naar huis terug te keren om voor zijn tienerdochter te zorgen nadat zijn vrouw is omgekomen bij een treinongeluk, dat zijn dochter heeft overleefd.

Maar wanneer een andere overlevende van het treinongeluk bij hem op de stoep staat met bewijs dat het hele ding gepland was, begint het personage van Mikkelsen de ultieme wraakactie te plannen tegen de zogenaamde ‘Riders of Justice‘, de bende die de trein heeft gesaboteerd waardoor zijn vrouw om het leven is gekomen.

Dat is dus ook direct de naam van de film, die zowel geschreven als geregisseerd is door Anders Thomas Jensen. Met hem werkte Mikkelsen ook al samen voor de film Men & Chicken, uit 2015, en dat merk je.

Riders of Justice heeft namelijk diezelfde zwarte humor die alleen al in de eerste volledige trailer uitgebreid aanwezig is.

Snel te zien

Verwacht dus geen bloedserieuze John Wick: deze veelbelovende Deense film lijkt echt zijn eigen plekje in het wraakthriller-genre te gaan veroveren. De kop van Mikkelsen is sowieso al fantastisch, met die baard. Ja, de 55-jarige acteur heeft een bereik van jewelste.

Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten om te ontdekken of Riders of Justice net zo’n pareltje wordt als Another Round, de vorige film waarin Mikkelsen te zien was. Volgens recensenten was dat zijn beste acteerprestatie tot nu toe, beloond met een nominatie voor Best International Feature bij de Oscars van dit jaar.

Riders of Justice komt op 14 mei uit in de bioscopen, wereldwijd, en zal vervolgens vanaf 21 mei digitaal te zien zijn.

Laatste kans op Netflix: deze 26 grote films verdwijnen snel

Madds Mikkelsen Trailer Riders of Justice John Wick
🚧 (Afbeelding: Nordisk Film)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.