Stijn Kuster
Stijn Kuster Hebbedingen 20 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

IKEA en LEGO delen gratis handleidingen om meubels te bouwen

LEGO en IKEA hebben een aantal handleidingen gedeeld om meubels te bouwen. De instructies zijn gratis te downloaden.

De twee Scandinavische bedrijven gingen eerder al een samenwerking aan met de BYGGLEK-collectie. Die bestaat uit opbergdozen, waarop je kunt bouwen met LEGO. Hier kun je vanaf nu ook jouw eigen gebouwde gebouwde KLIPPAN, MALM en GRÖNLID in of op kwijt. Scrol helemaal naar beneden om de handleidingen te downloaden.

LEGO-handleidingen voor IKEA-meubels

IKEA biedt drie bouwpakketten aan van bekende meubels. Hoewel er geen kant en klaar setje met de juiste stenen leverbaar is, moet iedereen de meubels in elkaar kunnen zetten.

Zo is de bank KLIPPAN is slechts zeven stappen af en kent de stoel GRÖNLID maar 5 pagina’s. De bouw van het bed MALM is met twaalf stappen iets lastiger, al is het lang niet zo ingewikkeld als het echte bed van IKEA.

Onderdeel van de BYGGLEK-collectie

Zijn de bouwwerken klaar, dan zijn ze zowel opgebouwd als in losse blokjes op te bergen in een van de BYGGLEK dozen. Ook kan er op en in de doos gebouwd worden. Hierdoor hoeft niet alles gedemonteerd te worden tijdens het opruimen.

IKEA LEGO BYGGLEK meubels
De handleidingen zijn onderdeel van de BYGGLEK-serie. (Afbeelding: IKEA)

De prijs van deze IKEA-boxen om op te ruimen vallen mee. Voor de goedkoopste set betaal je 9,99 euro. Deze bestaat uit drie LEGO-dozen; eentje van 16 bij 6 centimeter en twee van 13 bij 6 centimeter. Voor een grotere box (26 x 18 x 12 centimeter) betaal je 12,99 euro en de grootste doos van 35 x 26 x 12 centimeter kost 14,99 euro. Ook is er een 201-delige set met 200 verschillende steentjes. Deze kost 14,99.

Gratis handleidingen downloaden

De gratis handleidingen zijn enkel nog op de Australische site van IKEA geïntroduceerd. Ook met de LEGO-opbergboxen liep Australië voor. Mocht je nu al de handleiding willen downloaden, dan kan dat hier:

  • Klik hier om de handleiding van de KLIPPAN bank te downloaden.
  • Klik hier om de handleiding van het MALM bed te downloaden.
  • Klik hier om de handleiding van de GRÖNLID stoel te downloaden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.