Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Laatste kans op Netflix: deze 26 grote films verdwijnen snel

Netflix is weer begonnen met de grote schoonmaak van deze maand. Je bent weer meer afhankelijk van Originals, want 26 grote films van derden gaan van de streamingdienst verdwijnen.

Laatste kans op Netflix

Wij zetten ze snel voor je op een rijtje, inclusief verdwijningsdatum. Zo kun je nog snel een filmavondje inplannen voor je favoriete blockbusters! Gelukkig komen er de komende dagen ook weer veel films en series bij, zoals je in dit artikel kunt lezen:

Deze 25 films, series en docu’s verschijnen nog deze maand op Netflix

Notting Hill

Waarschijnlijk heeft praktisch elke Netflix-abonnee Notting Hil al gezien, gezien de romantische komedie er ook meermaals op heeft gestaan. Toch is een last-minute filmavondje op zijn plaats, want dit is typisch zo’n film die je telkens weer opnieuw kunt kijken. Met prachtrollen voor een Hugh Grant in topvorm en Julia Roberts, die een boekverkoper en een beroemde actrice spelen die verliefd op elkaar worden.

Verdwijnt op 22 april

Doom

Als je op zoek bent naar Oscar-waardige films, dan kun je deze beter overslaan. Maar voor fans van de gamefranchise of B-films vol over-de-top actie is Doom absoluut een aanrader. Het is 2145, en een mislukt experiment heeft ervoor gezorgd dat de basis Phobos overvallen wordt door gruwelijke monsters. Een groep mariniers krijgt de opdracht om in te grijpen. Verstand op nul en genieten maar.

Verdwijnt op 22 april

The Kingdom

The Kingdom is nog niet eens 15 jaar verder eigenlijk een vergeten pareltje geworden. Een film waar je normaliter voorbij scrollt, maar die je enorm weet te verrassen als je het toch een kans geeft. Precies waar Netflix zo geschikt voor is, want je hoeft geen ticket te kopen en naar de bioscoop te rijden. Jamie Foxx speelt de leider van een anti-terrorisme-eenheid die de daders achter een bomaanslag in het Midden Oosten op moet zien te sporen. Ter plekke zorgen bureaucratie en lokale machten er echter voor dat de levens van zijn mannen al snel op het spel staan. Spectaculaire thriller!

Verdwijnt op 22 april

American Gangster

Netflix raakt de komende dagen helaas één van de beste gangsterfilms van de afgelopen decennia kwijt. Dan hebben we het over Ridley Scotts American Gangster. Denzel Washington speelt drugskoning Frank Lucas. Hij ziet tijdens de Vietnamoorlog zijn kans schoon om goedkoop drugs de Verenigde Staten in te smokkelen. Wanneer politieagent Roberts (Russell Crowe) daar lucht van krijgt, dreigt zijn imperium in te storten. De drugsbaas heeft echter nog een troef achter de hand: een corrupte agent.

Verdwijnt op 22 april

Wanted

Over verstand op nul-films gesproken: ook Wanted gaat van Netflix verdwijnen. James McAvoy speelt een depressieve kantoorbediende die erachter komt dat zijn onlangs overleden vader een huurmoordenaar was. Hij besluit het roer compleet om te gooien en zijn vader achterna te gaan. Hij blijkt een groot talent te zijn, en wordt toegelaten tot een geheim gezelschap. Hij heeft één doel: wraak nemen op degenen die zijn vader hebben vermoord. Met Angelina Jolie, die kogels in bochten kan schieten. Ja, echt.

Verdwijnt op 22 april

Inglourious Basterds

Inglourious Basterds is zo’n film die voor je gevoel elke maand van Netflix verdwijnt, om er vervolgens een paar maanden later weer op te verschijnen. Maar goed, zeker met alle nieuwe streamingdiensten weet je het maar nooit. Plus: een film van Quentin Tarantino verdient altijd een rewatch. Met Brad Pitt en de ronduit fantastische Christoph Waltz. Wat een rol.

Verdwijnt op 22 april

Apocalyps Now

Nog een oorlogsfilm die het veld gaat ruimen! Helaas. Deze met een 8.4 op IMDb beloonde klassieker is anno 2021 nog steeds een absolute must watch. Captain Willard wordt tijdens de Vietnamoorlog de jungle ingestuurd met een opmerkelijke missie: Colonel Kurtz vermoorden, een doorgedraaide soldaat die zijn eigen leger heeft opgebouwd en de bevelen van de legerleiding negeert.

Verdwijnt op 22 april

Oblivion

In de toekomst moet de mensheid een nieuw bestaan opbouwen boven wolkenniveau, want de aarde is verwoest door een nucleaire oorlog. Tom Cruise speelt de soldaat Jack Harper, een van de laatste robotreperateurs die nog beneden op de aarde zijn werk doet. Hij staat op het punt om als laatste mens de aarde voor goed te verlaten, wanneer hij opeens een vreemdeling aantreft in een neergestort vliegtuig…

Verdwijnt op 22 april

Ook deze films verdwijnen

Helaas zijn er nog meer films die de komende dagen van Netflix gaan verdwijnen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

 • Bro’s before Ho’s (verdwijnt op 20 april)
 • Loving (verdwijnt op 20 april)
 • The Notebook (verdwijnt op 21 april)
 • Don’t Be a Menace (verdwijnt op 22 april)
 • Bridget Jones: The Edge of Reason (verdwijnt op 22 april)
 • The Perfect Man (verdwijnt op 22 april)
 • Serenity (verdwijnt op 22 april)
 • Nanny McPhee (verdwijnt op 22 april)
 • Smokin’ Aces (verdwijnt op 22 april)
 • Mr. Bean’s Holiday (verdwijnt op 22 april)
 • The Other Boleyn Girl (verdwijnt op 22 april)
 • Role Models (verdwijnt op 22 april)
 • Nanny McPhee and the Big Bang (verdwijnt op 22 april)
 • Hop (verdwijnt op 22 april)
 • Bridesmaids (verdwijnt op 22 april)
 • Honey 2 (verdwijnt op 22 april)
 • The Five-Year Engagement (verdwijnt op 22 april)
 • Domino (verdwijnt op 22 april)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.