Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 19 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix voegt verrassende laag toe aan Undercover-film Ferry

Goed nieuws voor iedereen die Ferry zo enorm gemist heeft in het tweede seizoen van Undercover. De door Frank Lammers gespeelde crimineel moest het doen met een kleine rol, maar dat wordt volgende maand ruimschoots goedgemaakt op Netflix. Dan verschijnt namelijk de spin-off film Ferry. Vandaag verscheen de officiële trailer.

Ferry is geen vervolg op de netflix-serie Undercover, maar een zogenaamde prequel. Dit betekent dat we terug gaan in de tijd. Terug naar de beginjaren van Ferry Boumans criminele leven. In die tijd was hij nog niet de grote baas, maar werkte Ferry in Amsterdam voor de machtige crimineel Ralph Brink. Wanneer diens zoon na een overval wordt neergeschoten en in het ziekenhuis belandt, wordt Ferry naar Brabant gestuurd om de daders te vinden.

Undercover Spin-off pakt het anders aan

Dit betekent dat Ferry terug moet naar de provincie die hij jaren geleden nog ontvluchtte. Terug naar zijn roots en zijn familie. Zo maken we kennis met de zus van Ferry. Ook zien we hoe hij in contact komt met andere karakters die we al kennen uit Undercover, zoals John Zwart en natuurlijk Danielle. De door Elise Schaap gespeelde Brabantse speelt een belangrijke rol in de Netflix-film. Het verhaal draait namelijk niet alleen om Ferry’s eerste stappen in de criminele wereld, maar ook over hoe hij zijn grote liefde wist te versieren.

Al deze elementen komen terug in de nieuwe trailer, maar dat is niet het enige wat opvalt. In dit duistere voorproefje zit ook ook een groot verschil ten opzichte van de Netflix-serie Undercover. Daarin gaat het om de strijd tussen criminelen en politie (goed tegen kwaad). Ditmaal staan de spanningen tussen criminele partijen centraal. In deze wereld zijn er een stuk minder regels. Dit maakt Ferry automatisch al een stuk duisterder.

Netflix sleept nieuwe thriller van de makers van Undercover binnen

Ferry belooft een razend spannende Netflix-film te worden. Niet alleen vanwege het verhaal, maar ook door de cast. Naast Frank Lammers en Elise Schaap zien we nog meer grote namen. Zo speelt niemand minder dan Huub Stapel de hasjbaron Ralph Brink en is de rol van Claudia Bouman (de zus van) voor Penoza-ster Monic Hendrickx.

Ferry binnenkort op Netflix

Genoeg om naar uit te kijken dus. Gelukkig hoef je niet lang meer te wachten. Ferry is namelijk vanaf 14 mei te zien op Netflix. Zoek je nog wat om in de tussentijd te kijken? Check dan vooral deze spannende true crime documentaires op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.