Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Samuel L. Jackson wil eerherstel met duistere Pulp Fiction-reünie

Samuel L. Jackson is na het tegenvallende Secret Invasion terug met een opvallende Pulp Fiction-reünie. Maak kennis met The Kill Room, waarin hij wordt herenigd met Uma Thurman.

Secret Invasion begon relatief sterk. Samuel L. Jackson die even het Marvel Cinematic Universe kwam redden. Daar hoopten fans op. Toch kon zelfs Nick Fury het tij niet keren: met de aflevering werd de Disney+ Original er matiger op, met de finale als de ultieme teleurstellende climax. Het resultaat? Een absoluut dieptepunt op Rotten Tomatoes.

Pulp Fiction-reünie met Samuel L. Jackson en Uma Thurman

Hopelijk gaat The Marvels in november fans laten zien dat Marvel wél nog de magie van de beginjaren van het MCU terug kan brengen. In de tussentijd gaat Samuel L. Jackson zich hopelijk ook revancheren met een opvallende misdaad-komedie: The Kill Room.

The Kill Room Samuel L. Jackson Pulp Fiction reunie
De ultieme reünie (Afbeelding: Shout! Studios)

Een duistere komedie die al direct opvalt vanwege een bijzondere Pulp Fiction-reünie: na al die jaren spelen Samuel L. Jackson en Uma Thurman eindelijk weer tegenover elkaar. In dat meesterwerk van Quentin Tarantino speelden zij respectievelijk Jules Winnfield en Mia Wallace. Overigens is het voor Thurman sowieso een bijzondere rol: ook haar dochter Maya Hawke, die je waarschijnlijk kent van Stranger Things, speelt een rol in The Kill Room.

Huurmoordenaarskunst

Je merkt het al, de grote namen vliegen je om de oren. Allemaal leuk en aardig, maar nota bene Secret Invasion heeft weer eens bewezen dat het bijeen rapen van een sterrencast niet ook een topresultaat garandeert.

Vergeet dus even die grote namen, want waar gaat The Kill Room eigenlijk over? De misdaadfilm volgt een huurmoordenaar (Joe Manganiello), zijn baas (Samuel L. Jackson) en een kunsthandelaar (Uma Thurman). Met zijn drietjes hebben ze een geraffineerde manier om geld wit te wassen.

De huurmoordenaar creëert rommelige moderne kunstcreaties, die de handelaar in haar galerie gebruikt om interesse te wekken voor de kunst en deze te verkopen. Je raadt het al: dat loopt uiteindelijk uit de hand. Sterker nog, de hele scheme wordt zo’n succes dat de huurmoordenaar opeens een “overnight, avant-garde sensation” wordt. Opeens wil iedereen zijn kunst.

Lage score op IMDb voor regisseuse

De regie van The Kill Room is in handen van Nicol Paone, die naast een berg shorts slechts één film op haar naam heeft staan als regisseuse, een komedie uit 2020 met een 4.4 op IMDb. Oef.

The Kill Room Samuel L. Jackson Pulp Fiction reunie
(Afbeelding: Shout! Studios)

Maar goed, die film schreef ze zelf, in het geval van de Pulp Fiction-reünie die The Kill Room is heeft iemand anders de pen in handen: Jonathan Jacobson.

The Kill Room in de Nederlandse bioscopen

Later dit jaar gaan we erachter komen of die opvallende combo van grote namen en nieuwkomers ook daadwerkelijk een topper van een komedie op gaat leveren. Met Pulp Fiction ligt de lat in ieder geval hoog. In Nederland draait The Kill Room vanaf 26 oktober in de bioscopen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.