Stijn Kuster
Stijn Kuster Stijl 6 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Patta x Nike Air Max 1 komt eraan: de eerste foto’s

Noem Nike Air Max 1 en Patta in één zin, en het hart van menig sneakerliefhebber gaat harder kloppen. Het Nederlandse bedrijf en het Amerikaanse sportmerk gaan nu opnieuw de samenwerking aan met een ‘Orange Blaze’ van de Wave.

Alhoewel, de definitieve naam van de ‘colorway’ is nog niet genoemd. Enkel op Instagram laat medeoprichter van Patta Guillaume (Gee) Schmidt een foto van hem met de schoenen zien. Hierbij schrijft hij de tekst: ‘You allready know what this is…”

Nike X Patta Air Max 1 Wave ‘Orange Blaze’

De nieuwe samenwerking tussen Patta en Nike Air Max 1 heeft een zilveren ‘mesh’ (neus) met een roestoranje leren ‘overlay’. De veters zijn iets feller oranje dan het leer, maar wat echt opvalt is het randje fuchsia (roze) op de bies. Scrol naar rechts in de Instagram-post voor een duidelijke foto.

De kleurstelling van oranje met een zilveren ‘mesh’ (neus) bleek eerder voor Nike en Patta ook al een succes te zijn. Rondom de Nike x Patta Air Max 1 Wave, die in 2021 uitkwam met enigszins vergelijkbare stijl, ontstond een enorme hype. Net als bij veel andere Nike X Patta Air Max 1-sneakers trouwens.

Nike x Patta Air Max 1 Wave, sneakers, stockx
Nike x Patta Air Max 1 Wave uit 2021 (Afbeelding: Nike x Patta)

Vanaf wanneer de ‘Orange Blaze colorway’ te koop is, laten beide merken vooralsnog niet weten. De foto op Instagram is enkel om de liefhebbers ‘warm te houden’. Dat de sneakers er komen, is zo goed als zeker. Naar verluidt verschijnt de Patta-schoen dit jaar bij Nike en verschillende retailers.

Sneakers als slimme investering

Bij dit soort gelimiteerde Patta x Nike-sneakers zijn er altijd meer liefhebbers die de schoen willen dan dat er paren zijn. Daarom wordt er door sommige resellers en investeerders veel winst gemaakt. Hoe dit werkt, legt Frank Klerks uit in een interview met Manners Magazine.

Saucony dropt 90’s collectie met sneakers van weleer

Hij koopt en verkoopt sneakers op het juiste moment en verdient daar zijn geld mee. Inmiddels is zijn website uitgegroeid tot Europa’s grootste tweedehands sneakerplatform. Lees hier het interview met de ondernemer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.