Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 4 jul 2022
Leestijd: 1 minuut

Saucony dropt 90’s collectie met sneakers van weleer

Nieuw week, nieuwe sneakertip. Althans, wij kregen deze 90’s sneakers per mail getipt van Saucony. Vaak gaan dat soort mailtjes de prullenbak in, maar deze schoenen roepen te veel nostalgie op om te negeren.

“Mode blijft zich elke keer opnieuw heruitvinden. De nieuwste sneakers van Saucony Originals illustreren dat eens te meer. Voor het ontwerp van de 3D Grid Hurricane dook Saucony Originals in zijn archieven uit de jaren negentig”, aldus een woordvoerder van het schoenenmerk tegen Manners Magazine.

Saucony 3D Grid Hurricane

Saucony is gestoeld op erfgoed, innovatie en vakmanschap en de 3D Grid Hurricane onderstreept deze waarden volgens het merk. De terugkeer van deze klassieker uit de jaren ’90 is een getrouwe herinterpretatie van het oorspronkelijke model en biedt alles wat de schoen tot een icoon maakte, maar dan in een hedendaags jasje.

Saucony 3D Grid Hurricane, sneakers, 2

De 3D Grid Hurricane, die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1997, grijpt terug naar de Grid-technologie om de efficiëntie van je loopkadans te verbeteren, dankzij een exclusief dempingssysteem met ultieme stabiliteit. Nu heeft het retro design een ultra-gestroomlijnde look aangemeten gekregen. Uiteraard zijn de sneakers gemaakt met de nieuwste innovatieve en hoogwaardige materialen.

90’s sneakers nu te koop (snel bij zijn)

De sneakers zijn in twee verschillende kleurcombinaties te koop voor 150 euro. Ook zijn er twee premium modellen van de Saucony 3D Grid Hurricane in andere kleurcombinaties beschikbaar voor 160 euro. Je moet er snel bij zijn, want dit zijn letterlijk en figuurlijk hardlopers.

Saucony 3D Grid Hurricane, sneakers, 3
Saucony 3D Grid Hurricane, sneakers, 3
Saucony 3D Grid Hurricane, sneakers, 3
Saucony 3D Grid Hurricane, sneakers, 3

90’sneakers van Saucony, dat is nog eens lekkere nostalgie. En nu je toch heimwee naar de goede oude tijd hebt: check deze 25 modetrends uit de jaren 90, gevormd door subculturen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.