Stijn Kuster
Stijn Kuster Eten & Drinken 6 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Top 100 beste restaurants ter wereld in 2022: plek 51 tot 100

De lijst met de 100 beste restaurants ter wereld van 2022 komt eraan. Tot nu toe is er nog geen Nederlands restaurant te bespeuren, maar de lijst is nog niet compleet. Wel staat er al een Belgisch restaurant tussen.

De lijst van ‘The World’s Best Restaurants 2022’ is nog niet volledig bekendgemaakt. Enkel de nummers 51 tot 100 zijn onthuld.

Dit Belgische restaurant kun je vast boeken

Het Belgische restaurant Hertog Jan at Botanic, gevestigd in Antwerpen, is al zeker van een plekje in de top 100. De eetgelegenheid staat op plaats 93 in de ranglijst van beste restaurants ter wereld.

Restaurant REM biedt fantastisch eten op een unieke locatie

Het restaurant heeft niet enkel goed eten, maar kent ook een bijzondere ligging, in de Antwerpse Botanic Sanctuary. Een erg serene omgeving tussen een kas, kruidentuin en bijenkorven waar je je goed kunt focussen op het eten.

Vast menu, vaste tijdstippen

De nummer 93 van de top 100 beste restaurant ter wereld in 2022 werkt met een vast menu dat aangepast wordt aan het seizoen en de beschikbaarheid van producten. Dit is een nadeel voor mensen met allergieën of dieetwensen. Hier kan Hertog Jan at Botanic geen rekening mee houden.

Het restaurant is gericht op luxe en verfijnde producten. Kaviaar en oesters zijn niet zelden onderdeel van de gerechten. Het menu kost 345 euro per persoon. Wil je hier bijpassende wijnen bij, dan vraagt Hertog Jan Hertog Jan 115 euro extra. Wil je een keer eten bij een van de beste restaurants ter wereld? Dan kan dit alleen op bepaalde datums en tijdstippen. Zo is de eetgelegenheid twee weken per maand open en is de aanvang voor het diner altijd tussen 19.00 en 20.15 uur.

Top 100 beste restaurants ter wereld in 2022

Tot nog toe is het Belgische restaurant het dichtstbijzijnde top 100 restaurant voor Nederlanders en Belgen. Wellicht staan er in de top 50 nog meer Belgische of zelfs Nederlandse restaurants. De volledige lijst wordt 18 juli bekendgemaakt.

Een kijkje in ‘s werelds mooiste onderwaterrestaurant in Noorwegen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.