Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 7 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: HUF x Nike Air Max 1

Wauw, skatemerk HUF en Nike hebben de handen ineen geslagen voor een nieuw pack Air Max 1-sneakers. Dit precies 20 jaar na hun vorige AM-samenwerking in 2004. Dat waren destijds al gehypte schoenen, terwijl de sneakerhype an sich nog niet eens bestond.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een opvallend model uitlichten. Vandaag een paar voor de sneakerfreaks met een voorliefde voor collabs. HUF is een in 2002 opgericht skatemerk. Oprichter Keith Hufnagel was professioneel skateboarder in de gouden jaren van het skateboarden. De merknaam was al jaren zijn bijnaam, die gedrukt stond op zijn boards en kleding.

HUF x Nike Air Max 1

Inmiddels is HUF een wereldberoemd merk, maar in 2004 was het nog een skate-niche. Toch was Nike er toen al als de kippen bij voor een samenwerking rond Air Max 1-sneakers. Dat waren grijze sneakers met gifgroene merkaccenten.

huf x nike air max 1 sneakers na 20 jaar weer terug in nieuwe kleuren
(Afbeelding: HUF x Nike)

Naast de grijs-groene editie (Pear) zijn er nu twee vers gekleurde sneakers bijgekomen. Een fel oranje (Brilliant Orange) en een fel roze editie (Pink Pow). Je moet ervan houden, maar deze schoenen gaan straks even snel over de toonbank als een Patta-collab. De HUF x Nike Air Max 1 gaat op 15 juni in de verkoop bij het skatemerk en op 22 juni volgt een tweede drop bij Nike. De verwachte prijs is 170 euro en de Pink Pow is helaas exclusief voor de Japanse markt.

Sneakers van gisteren: Adidas Campus 00s

We blijven nog even bij de skatestijl van begin deze eeuw. Check de sneakers die we gisteren uitlichten: Adidas Campus 00s, de populairste driestrepers van 2024.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.