Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 16 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

5 verborgen Netflix-parels met de volle score op Rotten Tomatoes

Netflix staat vol ijzersterke Original-series. Neem bijvoorbeeld Narcos. Of Sex Education. Briljant, maar geen 100% score op Rotten Tomatoes. Die series zijn op één hand te tellen.

Onlangs deelden we deze documentaires op Netflix met de volle score op Rotten Tomatoes. En films. Dan is het natuurlijk niet compleet zonder series.

Netflix-series met 100% op Rotten Tomatoes

De Tomatometer op Rotten Tomatoes geeft aan hoe filmrecensenten en -media wereldwijd over een specifieke film, documentaire of serie denken. Hoe meer positieve recensies, des te hoger is het percentage. 100% is de hoogst mogelijke score en komt nauwelijks voor. Vijf maximaal beoordeelde Netflix Original-series die jou wellicht niet bekend in de oren klinken.

1. It’s Bruno (2019)

Op de bekende sitcoms na zijn er niet zo heel veel goede comedy-series te vinden. Maar als we de recensies van zowel de media als het publiek mogen geloven, is dit er eentje. It’s Bruno gaat over de in Brooklyn geboren en getogen Malcolm Bartello, die zijn dagen vult met het verzorgen van de hond. Hij ziet er streng op toe dat zijn buren het hondje met respect behandelen. Een vrouw in zijn leven zorgt voor verandering. Maar is zij nou verliefd op Malcolm of Bruno?

Kijk It’s Bruno op Netflix. Check hier het recensie-overzicht van Rotten Tomatoes.

2. The Order (2019)

Ook goede horror-series zijn niet makkelijk te vinden. In The Order wordt horror gemixt met het coming of age-genre en een sterk staaltje humor, zonder dat het er te dik bovenop ligt. Om de dood van zijn moeder te verwerken, sluit student Jack Morton zich aan bij een geheime orde. Daar belandt hij in een oorlog tussen weerwolven en beoefenaars van duistere magie.

Kijk The Order op Netflix. Check hier het recensie-overzicht van Rotten Tomatoes.

3. Big Mouth (2017 – 2019)

Big Mouth is een geniale en hilarische animatieserie die na drie seizoenen nog altijd een 100% score heeft op Rotten Tomatoes. Zie het als de geanimeerde versie van Sex Education, maar dan grappiger. Je volgt verschillende pubers op een middelbare school in New York, die worstelen met zaken als masturbatie en seksuele opwinding. De hormoonmonsters zorgen voor het absurdistische sausje. En Billy Idol voor de soundtrack: Dancing With Myself.

Kijk Big Mouth op Netflix. Check hier het recensie-overzicht van Rotten Tomatoes.

4. Giri/Haji

Giri/Haji is een brute detectiveserie van de producenten achter Chernobyl. De serie bestaat uit acht afleveringen en gaat over twee broers. Kenzo Mori is een nette politieman in Tokio. Zijn broer, Yuto Mori, is een meedogenloze huurmoordenaar van de Japanse maffia, de Yakuza. De twee komen recht tegenover elkaar te staan als Kenzo naar Londen vertrekt. Zijn baas heeft hem opdracht gegeven zijn jongere broertje op te sporen. Lees hier meer over de serie, die door BBC is gemaakt in samenwerking met Netflix.

Kijk Giri/Haji op Netflix. Check hier het recensie-overzicht van Rotten Tomatoes.

5. Master of None (2015 – 2017)

Na twee seizoenen van tien afleveringen had Master of None nog altijd een gemiddelde score van 100% op Rotten Tomatoes. Inmiddels is er een derde seizoen bij en staat het gemiddelde op 93%. Er zijn hoe dan ook niet veel series die daaraan kunnen tippen. De komedie gaat over de 30-jarige acteur Dev Shah. Zijn romantische, professionele en culturele ervaringen staan centraal. Hij wil succesvoller daten en krijgt daarbij de hulp van een bont gezelschap aan vrienden. Het eerste seizoen speelt zich af in New York en het tweede seizoen in Italië en New York.

Kijk op Netflix. Check hier het recensie-overzicht van Rotten Tomatoes.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.