Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 jan 2020

Brute Netflix Yakuza serie van makers Chernobyl nu al 100% op RottenTomatoes

Afgelopen oktober werd op BBC Two een ambitieuze serie genaamd Giri/Haji uitgezonden. Een brute detectiveserie van de producenten achter Chernobyl, die zeer binnenkort ook op Netflix te vinden is!

Netflix komt met Giri/Haji

De serie bestaat uit acht afleveringen en gaat over twee broers. De een, Kenzo Mori, is een nette politieman, een inspecteur die in Tokio werkt. De ander, Yuto Mori, is een meedogenloze huurmoordenaar van de Japanse maffia, de Yakuza.

De twee komen recht tegenover elkaar te staan wanneer Kenzo naar Londen vertrekt. Zijn baas heeft hem de opdracht gegeven om zijn jongere broertje te zoeken, Yuto dus. De huurmoordenaar zou namelijk aldaar een belangrijk lid van een rivaliserende Japanse bende hebben vermoord.

Yakuza-oorlog

De politie vreest een omvangrijke maffia-oorlog, waarbij wraak het doel is. Kenzo moet er alles aan doen om zijn broer te vinden en het tij te keren, voor het echt messy wordt. Klein probleempje: hij moest alles undercover doen, zodat de Britse politie niks doorheeft.

Bron: BBC/Netflix
Bron: BBC/Netflix

Hij houdt de echte reden van zijn komst geheim door zich voor te doen als een buitenlandse student criminologie. Wanneer hij dicht bij het vuur komt, is het echter maar de vraag of hij die illusie in stand kan houden.

Monsterscore op RottenTomatoes

Recensenten spreken van een keiharde serie vol actie, suspense en plotwendingen. De naam, Giri/Haji, betekent Plicht/Schaamte in het Japans. Verder gaan we niks spoilen, want dit soort thrillers moet je ervaren zonder al teveel te weten.

Een misdaadserie van BBC-kwaliteit met Japanse invloeden? Laat maar komen! Op Rotten Tomatoes heeft het eerste seizoen een monsterscore van 100 procent, waarbij recensenten de spectaculaire actie, het strakke camerawerk en het volstrekt originele verhaal prijzen. Dit kan toch niet meer mis gaan?

Giri/Haji is vanaf 10 januari op Netflix te zien, en hieronder kun je de officiële trailer checke.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brute Netflix Yakuza serie van makers Chernobyl nu al 100% op RottenTomatoes
Sluiten