Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 28 apr 2021
Leestijd: 5 minuten

Het beste van Netflix: 11 films met een 100% score op Rotten Tomatoes

Het aanbod op Netflix is werkelijk gigantisch en dat maakt het soms lastig om de beste films te vinden. Gelukkig zijn er verschillende websites die niets anders doen dan de hele dag reviews verzamelen. Eén van de bekendste op dit gebied is Rotten Tomatoes. Wij doken in hun archief en vonden zo de beste films op Netflix.

Rotten Tomatoes maakt gebruik van een percentage systeem. De website geeft films en series een score tussen de 0 en 100%. Dit is het percentage positieve reviews. De Rotten Tomatoes score is dus een combinatie van soms wel honderden reviews. Een 100% score wil zeggen dat er geen enkele negatieve review geschreven is over deze film. Dit gebeurt niet heel vaak, maar op Netflix zijn er gelukkig een aantal te vinden.

Films op Netflix met een 100% score op Rotten Tomatoes

Alle dertien films in onderstaande lijst staan op Netflix en hebben een 100% score op Rotten Tomatoes. We hebben ze zelf op basis van onze persoonlijke voorkeur op volgorde gezet.

1. Virunga (2014)

Oost-Congo is politiek gezien nogal turbulent en burgeroorlogen volgen elkaar in rap tempo op. Veel mensen lijden onder dit geweld, maar ook de natuur en dieren kunnen er niet aan ontkomen. In Virunga volgen we een groepje dappere parkwachters die er alles aan doen om het Virunga National Park te beschermen tegen militairen, stropers en anderen die uit zijn op natuurlijke rijkdommen.

2. Mercury 13

In 1958 begon het ruimtevaartprogramma Project Mercury. Uiteindelijk werden hier zeven mannen voor geselecteerd, maar zij waren niet als enigen in de running. Er waren namelijk ook dertien vrouwen die door de screening heen kwamen en in sommig gevallen zelfs beter scoorden dan de mannen. Toch bleven zij met beide benen op de grond. Waarom? Omdat ze vrouw waren. Netflix vertelt dit oneerlijke verhaal in de documentaire Mercury 13.

3. The Square

In deze film volgen de curator/manager van een museum voor moderne kunst. Om wat meer bekendheid te genereren gaat hij in zee met een pr-bureau. Deze gaat in de zoektocht naar meer publiciteit alleen veel te ver en dat heeft vergaande gevolgen. Het resultaat is een ijzersterke, hilarische en vooral absurde film die de draak steekt met moderne kunst.

4. Anima (2019)

Deze Netflix film van Paul Thomas Anderson duurt slechts vijftien minuten, maar is daarom niet minder indrukwekkend. Anima is min of meer een lange, indrukwekkende en geestverruimende videoclip waarin Thom Yorke (Radiohead) de hoofdrol speelt. Bijzonder en zeker de moeite waard.

5. Strong Island (2017)

Op 7 april 1992 werd de 24-jarige en ongewapende William Ford vermoord door Mark Reilly. Toch werd Ford aangewezen als hoofdverdachte en Reilly vrijgesproken. Belangrijk detail Ford was zwart en Reilly blank. In deze documentaire van Netflix onderzoekt de broer van William de moord en zien we opnieuw hoeveel pijn racisme kan veroorzaken.

6. Chasing Coral (2017)

Netflix dook een aantal jaar geleden samen met een aantal duikers, wetenschappers en fotografen in de oceaan. Het resultaat is een indrukwekkende documentaire over de verdwijning van de koraalriffen.

7. Creep 2 (2017)

Het gebeurt niet heel vaak dat een vervolg beter wordt ontvangen dan het origineel, maar dat is wel het geval bij Creep. Een zogenaamde found-footage horror film. In Creep 2 volgen we Sara die een film wil maken over mannen die in solidariteit leven. Zo komt ze in contact met Aron. Ondanks dat hij naar eigen zeggen een seriemoordenaar is, besluit Sara om een dag met hem door te brengen.

8. Mr. Roosevelt (2017)

De twintigjarige comédienne Emily Martin timmert aan de weg in Los Angeles, maar keert vanwege haar zieke kat terug naar Austin. Daar loopt ze haar ex en zijn nieuwe vriendin tegen het lijf. Hierdoor wordt ze gedwongen om haar tumultueuze verleden te verwerken en dat zorgt voor de nodige hilarische en emotionele momenten.

9. Knock Down the House (2019)

Een documentaire over vier vrouwen die in hun leven op harde wijze geconfronteerd worden met de rotte kant van Amerika. Van discriminatie tot het falende gezondheidszorgsysteem. Ze kunnen het het niet aanzien en besluiten ten strijde te trekken en het op te nemen tegen de krachtige gevestigde orde in het congres. Een inspirerende documentaire die bewijst dat iedereen een verschil kan maken.

10. Shirkers (2018)

Sandi Tan ging in 1992 met twee vriendinnen op pad om een indie road movie te maken. Hierbij werd ze geholpen door de raadselachtige Georges Cardona, maar deze man ging er uiteindelijk met de beelden vandoor. 25 jaar later kreeg Sandi de beelden eindelijk terug. Met de hulp van Netflix werden deze gerestaureerd en keerde Sandi terug naar het land van haar jeugd om de film alsnog af te maken. Maar dan wel op een andere manier dan ze had verwacht.

11. Invader Zim: Enter the Florpus (2019)

Invader Zim is een animatieserie over een soldaat van de planeet Irk die door zijn leiders naar de aarde wordt gestuurd. Zijn opdracht is om onze planeet te veroveren. Nickelodeon hield het na twee seizoen voor gezien omdat de serie te donker en gewelddadig zou zijn. Netflix nam vervolgens de rechten over maakte deze film die zeer goed ontvangen werd. En niet alleen bij kinderen.

Nieuw op Netflix

Deze films staan al een tijdje voor je klaar op Netflix, maar er verschijnen iedere week ook weer nieuwe series en films. Wil je op hoogte blijven van het het laatste nieuws en het beste op Netflix? Klik dan hier.

De beste series op Netflix volgens Rotten Tomatoes

Wil je alle toppers op Netflix gezien hebben? Vergeet dan niet dat er op de streamingdienst ook vele series te vinden zijn met de maximale score op Rotten Tomatoes. Wij hebben ze hier voor je op een rij gezet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.