Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 17 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Erotische Netflix-thrillerserie verovert én breekt de harten van kijkers

Een nagelnieuwe erotische thrillerserie heeft evenveel harten gestolen als gebroken. Want ondanks slechte reviews schoot Obsession pijlsnel omhoog naar de wereldwijde eerste plaats op Netflix.

Schaamrode wangen in plaats van oortjes. De kans bestaat dat we Obsession iets te luid van de daken hebben geschreeuwd. Het pikante plot à la American Beauty blijkt een slap afkooksel dat hopeloos verloren raakt in de smakeloze soep van een simpel stationsromannetje. Maar het flauwe recept leest blijkbaar wel als een trein.

De officiële samenvatting van het verhaal luidt als volgt: “Een intense affaire tussen een getalenteerde chirurg en de verloofde van zijn zoon mondt uit in een gevaarlijke, alles verterende obsessie, met verwoestende gevolgen voor de hele familie.” Het volledige eerste seizoen van Obsession verscheen op 13 april op Netflix.

Obsession scoort op Netflix ondanks slechte reviews

Nog geen vier dagen dus. Zo lang had de erotische thrillerreeks nodig om de top van de streamingdienst te beklimmen. In Nederland en België blijft Obsession voorlopig steken op een tweede plaats. Maar de concurrentie is dan ook allesbehalve mals. Het sappige Beef vond heel snel de weg naar de huiskamers en actieserie The Night Agent stond in zo goed als elk land dagenlang op het hoogste schavotje.

Erotische thriller wint het van kwaliteitsseries

Dan is het op zijn minst opmerkelijk dat Obsession beide series nu de loef afsteekt. En al zeker als we de recensies erbij nemen. Op IMDb haalt de serie een bedroevende 5,1 op 10. Critici op Rotten Tomatoes huilen evenwel met de pet op en geven de erotische thrillerserie een score van 43 procent. Amateurliefhebbers boren Obsession nog net niets verder de grond in en geven een cijfer van slechts 25 procent. Ongeveer wat je krijgt als je je naam invult op een toets.

Maar indien je op zoek bent naar hoe je binge-tijd dan wel hoort te vullen, check de 7 beste mini-series die Netflix momenteel te bieden heeft. Of bekijk de beste oorlogsseries die je nu kunt streamen à la Band of Brothers (deze keer beloven we het).

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.