Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 30 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix onthult veelbelovende thrillerserie à la American Beauty

Spanning troef in Obsession, de nagelnieuwe erotische thrillerserie van Netflix. À la American Beauty valt een schijnbaar ideaal gezin langzaam uiteen door de lusten van een scheefschaatsende vader. Zal de affaire met zijn schoondochter aan het licht komen?

In tegenstelling tot American Beauty echter, blijft het bij Obsession niet bij dromerige scènes met verhullende rozenblaadjes. De stomerige affaire tussen een succesvolle chirurg en zijn zoons verloofde wordt niet louter in dagdromen voltrokken, zo blijkt uit de eerste beelden die Netflix van de erotische thrillerserie onthulde.

De officiële samenvatting van het plot: “Een intense affaire tussen een getalenteerde chirurg en de verloofde van zijn zoon mondt uit in een gevaarlijke, alles verterende obsessie, met verwoestende gevolgen voor de hele familie.”

American Beauty van Netflix?

Een verhaal à la American Beauty klinkt in ieder geval veelbelovend. De cultfilm uit 1999 was destijds een gigantisch succes en sleepte maar liefst vijf Oscars in de wacht. Of het met Obsession zo’n vaart zal lopen, is uiteraard twijfelachtig. Wil je American Beauty nog eens bekijken als voorbereiding op de erotische thriller van Netflix? Dan kan dat bij concurrent Apple TV+.

obsession, nieuwe erotische thriller serie, netflix, american beauty
De femme fatale (Afbeelding: Netflix)

De vier afleveringen van de mini-serie Obsession komen allemaal in één keer uit. Vermoedelijk zal het verhaal zich volledig uitspelen in één enkel seizoen. Maar gezien de recente golf van erotische films en series op Netflix – en indien de kijkcijfers het rechtvaardigen – dan is een vervolg er zo aangebreid natuurlijk.

De cast van Obsession

De hoofdrol van scheetschaatsende vader in Obsession wordt vertolkt door Richard Armitage, waarschijnlijk de naam die het meest een belletje doet rinkelen van de gehele cast. Misschien herken je de Brit wel beter als leider van de dwergen in de Hobbit-trilogie, Thorin Oakenshield.

obsession, american beauty, netflix, richard armitage
Een heel geile Hobbit (Afbeelding: New Line Cinema)

De rol van overspel plegende schoondochter komt op naam van Charlie Murphy. Eerder verscheen de Britse actrice acht afleveringen lang als Jessie Eden in de populaire serie Peaky Blinders. Obsession verschijnt op 13 april op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.