Coen Grutters
Coen Grutters Formule 1 30 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Formule 1-auto Michael Schumacher voor absurd bedrag te koop

Een Formule 1-wagen van Michael Schumacher wordt geveild. Volgens sommigen is de Duitser de beste coureur ooit. Het mag dan ook geen wonder heten dat de Ferrari van de racelegende een fortuin op moet brengen tijdens de veiling.

Het gaat om de Ferrari F1-2000, uit het jaar – je verwacht het niet – 2000. Dit was het eerste Formule 1-seizoen waarin hij voor Scuderia Ferrari kampioen werd. In dit exacte exemplaar pakte Schumacher pole positions in onder andere Monaco en Spanje. Daarnaast wist hij met deze F1-2000 in Brazilië zelfs als eerste over de streep te komen.

De waarde van Michael Schumachers Formule 1-auto

Een gedenkwaardigheid waar mening Formule 1-fan van droomt. Helaas zal je meer op tafel moeten leggen dan een diepgeworteld verlangen naar dit nostalgische pk-monster. We hebben het over geld. Heel veel geld. Begin april wordt de Ferrari F1-2000 van Michael Schumacher geveild. Veilinghuis RM Sotheby’s verwacht dat de Formule 1-wagen tussen de 7 en 9 miljoen euro zal opleveren.

Voor dat geld heb je een echte eye catcher in je collectie. Het kroonjuweel van de Formule 1-wagen zit echter nog altijd verstopt onder het Ferrari-rode plaatwerk: de 3.0-liter V10. Wie pas sinds het Max Verstappen-tijdperk op racezondagen de televisie aanzet, moet even de video hieronder kijken om te begrijpen wat we bedoelen.

Het is de kleine V10 die de bekende, goddelijke gil produceerde waar veel fans nog altijd naar terugverlangen. De legendarische tiencilinder werd tussen 1996 en 2005 in de Formule 1 gebruikt. Na een rondvraag op de Instagram-pagina van Manners bleek dat jullie de V10 en zijn voorganger, de V12, de best klinkende motoren vinden in de geschiedenis van de raceklasse.

Goedkopere occasion met V10 dan Ferrari F1-2000

De V10 in de Formule 1-wagen uit 2000 kan zo ongelooflijk hoog krijsen doordat de redline pas bij 17.300 toeren begint. Op dat toerental levert het blok zo’n 800 pk. Wie hunkert naar een V10, maar geen miljoenen op zak heeft, moet misschien eens aankloppen bij de aanbieder van deze occasion. Onder de kap ligt ook een tiencilinder die zelfs bijna net zo krachtig is als de motor in de Formule 1-wagen van Michael Schumacher. Moet het per se een Ferrari zijn? Dan is dit tweedehandsje voor nog niet eens 0,5 procent van de prijs wellicht interessant.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.