Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 3 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Erotische thriller met drieling is dé Netflix-serie van dit moment

Een erotische thriller uit Mexico gaat als een lopend vuurtje over Netflix. De serie Triada (ook bekend als Triptych), waarin een drieling centraal staat, is samen met Outer Banks de grote hit van dit moment.

Een serie over een tweeling op Netflix kenden we al. In het mysterieuze tweelingdrama Echoes speelt Michelle Monaghan op knappe wijze twee verschillende tweelingzussen. In Triada levert de Mexicaanse actrice Maite Perroni een zo mogelijk nog grotere acteerprestatie. Zij speelt drie verschillende drielingzussen.

Triada op Netflix

De erotische thriller heeft een intrigerend plot. Rebecca Fuentes, in de serie vooral ‘Becca’ genoemd, hoort dat ze bij de geboorte is gescheiden van twee identieke zusjes en onderdeel van een drieling is. Ze begint aan een gevaarlijk avontuur om de waarheid over haar afkomst te achterhalen. Deze zoektocht zet haar leven op de kop.

Maite Perroni speelt zoals gezegd de complete drieling, die naast Rebecca Fuentes uit Tamara Sánchez en Aleida Trujano bestaat. Dit is gerealiseerd middels slimme filmtechnieken, maar ook met stand-ins in bepaalde scènes en CGI. Triada is een avontuur vol plottwists, Mexicaans temperament en zwoele seksscènes. Niet de Netflix-serie om met je ouders te kijken.

Erotische thriller met drieling onder de loep

Het is op dit moment stuivertje wisselen met seizoen 4 van de tienerserie Outer Banks wat betreft de best bekeken serie op Netflix. Feit is dat Triada wereldwijd tot de meest gestreamde series van alle streamingdiensten behoort. In Nederland staat de Mexicaanse productie op positie vier, volgens filmdatawebsite Flixpatrol.

erotische thriller, triada, drieling, mexico, netflix serie
Triada (Afbeelding: Netflix)

We hebben één aflevering gezien van Triada. Overhoop van enthousiasme liggen we nog niet, maar de intrigerende verhaallijn en het mysterie over de drieling dwingt je haast om verder te kijken. Maar één mening is geen mening. Wat vinden filmcritici en het publiek van de erotische thriller op Netflix? Welnu, op IMDb scoort de serie een 6,2 uit 10. Maar dat is het gemiddelde. De rating loopt op richting het einde van het seizoen. Zo scoort de laatste aflevering een 8 uit 10. Op Rotten Tomatoes is de Audience Score tevens ruim voldoende met 78 procent. Er zijn nog niet voldoende filmrecensies voor een score op de Tomatometer.

Maar oordeel vooral zelf. De erotische thriller Triada bestaat uit acht afleveringen van 40 minuten en is nu te streamen op Netflix.

Meer films en series voor rode oortjes

Netflix stookt het vuurtje aardig op de laatste tijd. Check deze top 5 erotische thrillers om in bed te streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.