Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 26 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

De best bekeken Netflix-serie is een mysterieus tweelingdrama

There’s a new kid in town. Of beter gezegd: een nieuwe tweeling. Echoes is op dit moment de best bekeken serie op Netflix. De Australische miniserie is een drama over een identieke tweeling die een gevaarlijk geheim meedraagt.

Soms weet je het even niet meer met al die films en series op Netflix. Gelukkig kun je jezelf net als de massa mee laten voeren in de trechter de best bekeken titels. Als iedereen ernaar kijkt, zal er vast wel iets goeds te ontdekken vallen.

Echoes op Netflix

De Australische Netflix-serie Echoes gaat over de eeneiige tweelingzussen Leni en Gina, die al jaren stiekem van plaats zijn gewisseld. Maar als een van de zussen vermist raakt, komen hun levens op hun kop te staan.

Hoe vind je een identieke tweeling die ook nog eens goed kan acteren? Niet. Althans, in het geval van Echoes. Actrice Michelle Monaghan speelt zowel Leni als Gina in de best bekeken Netflix-serie van dit moment.

Best bekeken serie op Netflix is laag beoordeeld

Wereldwijd is Echoes de best bekeken serie op Netflix. In Nederland staat de Australische miniserie al dagenlang op nummer één en voor veel andere landen geldt hetzelfde. Bekijk alle cijfers op filmdatawebsite Flixpatrol.

echoes, best bekeken netflix serie, australie, tweeling, hit, Michelle Monaghan, Gina, Leni McCleary, paard
Michelle Monaghan als Gina (Afbeelding: Netflix)

Maar is Echoes ook te pruimen? Rotten Tomatoes heeft er met een 29% score onder recensenten en 43% onder het publiek in ieder geval weinig positieve woorden voor over. Op IMDb scoort de best bekeken Netflix-serie van nu met een 5,8 uit 10 ook pover. En de score van MetaCritic staat na negen recensies op een score 49%.

Het voordeel: je bent zo door Echoes heen. Zeven afleveringen van zo’n 50 minuten en je hoeft nooit meer naar de miniserie te kijken. En eerlijk: het concept is leuk, tweelingzussen die elkaars leven leiden. Toch maar even proberen, kun je ook meepraten bij de waterkoeler op je werk. Nu te zien op Netflix.

De best bekeken film van nu

Check ook deze erotische thriller, al dagenlang de best bekeken film op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.