Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 15 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: relevante Spider-Man film voor No Way Home

Ondanks Disney+ speelt Netflix slim in op de aankomende release van No Way Home. Spider-Man 2 is nu te zien op Netflix en dat is een relevant voorproefje.

Spider-Man: No Way Home is de 27e film in de Marvel Cinematic Universe en de opvolger van Far From Home uit 2019. Het is de derde standalone film met Tom Holland, maar het is de vraag of hij de enige spinnenman in deze film is.

Nu op Netflix: Spider-Man 2

Voordat het Marvel Cinematic Universe een bestaand fenomeen was, zijn er natuurlijk ook al films over de superheld met spinnenkrachten gemaakt. Zo kwam Spider-Man 2 in 2004 uit en het is niet geheel toevallig dat Netflix juist daarmee uitpakt.

Tobey Maguire speelt in deze film Spider-Man, en vermoedelijk is die op een of andere manier ook te zien in No Way Home. Met de introductie van de multiverse wordt er in het Marvel Cinematic Universe namelijk terug gegrepen naar meerdere verhaallijnen.

Schurken keren terug in No Way Home

Uit eerdere posters en trailers bleek ook al dat er in Spider-Man: No Way Home schurken terugkeren uit het pre-MCU-tijdperk. Gespeeld door dezelfde acteurs. Zo keert Alfred Molina terug als Doc Ock en Willem Dafoe als Green Goblin. Zij spelen beide ook een centrale rol in de film uit 2004, die nu op Netflix is te zien.

Er zijn overigens meer schurken uit oude films die terugkeren. Zo zie je ook in Spider-Man: No Way Home onder anderen Jamie Foxx als Electro en Rhys Ifans als Lizard. Lees in dit artikel meer over de terugkerende schurken én acteurs.

Check hier welke films en series er in december 2021 nog meer zijn bijgekomen op Netflix. Spider-Man: No Way Home gaat op 16 december in première. Later volgt een release op Disney+, al is de datum daarvan nog niet bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.