Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 15 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De trailer van ‘the most Nicolas Cage movie ever’ is pure lekkernij

Likkebaardend kondigen we de trailer aan van The Unbearable Weight of Massive Talent. Of zoals de filmmaatschappij het zelf aanduidt: ‘the most Nicolas Cage movie ever’.

Nicolas Cage is onder filmliefhebbers uitgegroeid tot een ware cultheld. Het maakt niet uit of zijn films goed of slecht zijn, ze hebben altijd die moeilijk te duiden C-factor, die zonder uitzondering bevredigend is.

Trailer: ‘The most Nicolas Cage movie ever’

Bij The Unbearable Weight of Massive Talent is die factor aanwezig in het kwadraat. Met gevoel voor ironie en zelfspot wordt de film ‘the most Nicolas Cage movie ever’ genoemd en fans snappen direct wat daarmee wordt bedoeld. Absurd, vaag, heroïsch, cult.

In dit geval wordt die C-factor overigens wel geduid door de synopsis. Jawel, Nicolas Cage speelt zichzelf in The Unbearable Weight of Massive Talent. En daarbij wordt hij bijgestaan door niet de minste cast. Onder anderen Pedro Pascal (Narcos) en Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother) spelen een grote rol.

Het plot van The Unbearable Weight of Massive Talent

Creatief uitgeput en geconfronteerd met financiële ondergang moet de fictieve versie van Nicolas Cage een aanbod van 1 miljoen dollar accepteren om de verjaardag van een gevaarlijke superfan (Pedro Pascal) bij te wonen. Maar als hij door een CIA-agent (Tiffany Haddish) wordt gedwongen om zijn eigen legende waar te maken, nemen de zaken een onverwachte wending. Hij komt in actie om zichzelf en andere iconische filmkarakters te redden.

The Unbearable Weight of Massive Talent is vanaf april 2022 te zien in de bioscoop.

Dracula

Nicolas Cage zit niet stil. Naast The Unbearable Weight of Massive Talent komen er nog een paar interessante films aan. Voor eentje daarvan kruipt hij in de huid van de meest iconische vampier uit de geschiedenis van de popcultuur. Lees hier meer over die betreffende rol, in de aankomende film Renfield.

En ‘the most Nicolas Cage movie ever’ mag nu dan gemaakt zijn, eerder dit jaar onthulde de acteur al een trailer van zijn ‘meest absurde film ooit‘. Juist, dat is Prisoners of the Ghostland.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.