Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Bioscoop 17 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Foutje in No Way Home-trailer verklapt meerdere Spider-Mans

Vanaf 16 november draait Spider-Man: No Way Home in de bioscoop. Om fans nog enthousiaster te maken dan ze al zijn, heeft Marvel een nieuwe trailer uitgebracht. Hierin maken we kennis met alle schurken en leren we meer over het verhaal. Wat we nog niet zien, is de langverwachte comeback van oud-spinnenmannen Tobey Maguire en Andrew Garfield. Of toch wel?

Vanaf het moment dat de eerste synopsis bekend werd, slingeren de geruchten in het rond. Sinds Avengers: Endgame is Marvel druk bezig om de multiverse te introduceren. Steeds meer verhaallijnen beginnen door elkaar heen te lopen, en dat brengt nieuwe mogelijkheden. Bijvoorbeeld het terugbrengen van slechteriken en helden uit oudere films.

Schurken uit het verleden

Vooral voor de Spider-Man-films is dat interessant, want er zijn nogal wat Spidey-films uitgekomen in de laatste jaren. Deze zijn tussen 2002 en 2014 verschenen en vallen niet binnen de MCU (het Marvel-universum waar de door Tom Holland gespeelde Spider-Man toebehoort). Dat gaat nu echter veranderen. De schurken uit die films gaan terugkeren.

Nieuwe trailer Spider-Man: No Way Home onthult vijf schurken

In de voorgaande en nieuwe trailer zien we Doc Ock, Green Goblin, Electro, Sandman en Lizard. Dit zijn de slechteriken uit de Spider-Man trilogie van Sam Raimi en de twee door Marc Webb (toepasselijke naam) gemaakte films. Net als in die films gaan deze schurken ook in Spider-Man: No Way Home gespeeld worden door respectievelijk Alfred Molina, Willem Dafoe, Jamie Foxx, Thomas Haden Church en Rhys Ifans.

Waar zijn Tobey Maguire en Andrew Garfield?

Alle bad guys uit de oude Spider-Man-films zijn van de partij, maar hoe zit het met de helden? Waar zijn de voorgaande Spider-Mannen? Zoals gezegd gaat het gerucht dat ook Tobey Maguire en Andrew Garfield hun opwachting gaan maken in Spider-Man: No Way Home. Marvel wil er echter nog niks over kwijt en lijkt de grote onthulling te willen bewaren voor in de bioscoop.

Tobey Maguire en Andrew Garfield zijn dus niet te zien in de nieuwe trailer, maar het is juist hun afwezigheid die hun uiteindelijk aanwezigheid verraad. In de Spider-Man: No Way Home trailer zit een scène waarin het er sterk op lijkt dat er één of twee Spider-Mans weggewerkt zijn.

Foutje in de Spider-Man: No Way Home trailer

Het gaat om het shot dat je op 2:22 minuten in de trailer vindt. Hier vliegt Spider-Man (Tom Holland) richting Electro, Sandman en Lizard. Een intens moment, maar er lijkt iets niet helemaal te kloppen. Sandman is volledig gericht op de Spider-Man die recht op hem afkomt. Electro lijkt echter hoger te mikken en Lizard gaat eronderdoor. Kunnen ze niet mikken? Of richten ze hun pijlen op Tobey Maguire en Andrew Garfield die voor de trailer zijn weggehaald?

Op het YouTube-kanaal ScreenCrush hebben ze verschillende versies van de trailer onder de loep genomen. Hieruit wordt nog beter duidelijk dat er iets niet klopt. Zo loopt de scène in één van de trailers langer door en zie je zelfs dat Lizard een klap krijgt van een onzichtbare vijand (zie de beelden hieronder). Het kan bijna niet anders dan dat dit een Spider-Man is.

Een eerder lek lijkt deze theorie te bevestigen. Toen kwamen deze beelden naar buiten waarin we Andrew Garfield als Spider-Man zien hangen aan een bouwstelling. En die stelling lijkt sterk overeen te komen met de buizenconstructie die wie ook in de trailer zien.

De geheimpjes van Marvel

Het zou niet voor het eerst zijn dat Marvel een trailer aanpast om iets geheim te houden. Zo werd in de Thor: Ragnarok trailer geheim gehouden dat de titelheld zijn oog kwijtraakt. Voor Avengers: Endgame maakt Marvel het helemaal bont. In die trailers werden bijvoorbeeld Mark Ruffalo (Hulk) en Thor weggewerkt, maar ook Thor’s hamer: Mjölnir. Allemaal om ervoor te zorgen dat fans voor een verrassing kwamen te staan in de bioscoop.

Speelduur Spider-Man: No Way Home gelekt: direct twee records

Dit lijkt dus ook te gaan gebeuren in Spider-Man: No Way Home. We weten het echter pas zeker op 16 november. Vanaf draait de derde Spider-Man-film met Tom Holland in de Nederlandse bioscopen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.