Autovisie.nl
Autovisie.nl Auto's 17 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

F1-coureur Leclerc shopt nieuwe hypercar en het is géén Ferrari

Vindt Charles Leclerc binnenkort een paardenhoofd in zijn bed, nu Ferrari’s Formule 1-coureur een nieuwe supercar van een ander merk dan van zijn werkgever Ferrari heeft gekocht?

De kans is erg klein, maar toch. Hij neemt een risico. De Formule 1-piloot heeft zichzelf een nieuw speeltje cadeau gedaan en dat komt niet uit het rijke assortiment van Ferrari. De Monegask kiest voor een product van de sportwagenbouwer 34 kilometer ten noordoosten van Maranello. Leclerc heeft een Lamborghini Huracan STO aangeschaft, zo bevestigt een van de betrokkenen aan Autovisie! Een Lam-borg-hi-ni! Jawel, een supercar van Ferrari’s aartsrivaal Lamborghini. Hoe durft hij?

Niet eenkennig

Welnu, Formule 1-rijders zijn niet eenkennig. Leclerc heeft een leuke collectie, zoals ook andere F1-rijders een diversiteit aan modellen hebben. Max Verstappen reed tot voor kort Aston Martin vanwege een sponsordeal, maar koopt privé onder andere de GT-modellen van Porsche. Lewis Hamilton bezit bijvoorbeeld een Cobra, een Pagani Zonda en zelfs een Ferrari LaFerrari. Oud-coureur Jenson Button deed recent een deel van zijn collectie van de hand en bleek een McLaren P1, Porsche Carrera GT en een Bugatti Veyron te hebben.

nieuwe auto, formule 1, charles leclerc, ferrari, lamborghini huracan

Voormalig F1-coureur Michael Schumacher schafte in zijn Formule 1-carrière een Bugatti EB110 Supersport aan. Hij reed op dat moment weliswaar voor Benetton, dat geen autofabrikant was. Had hij dat in zijn tijd bij Ferrari gedaan, dan had Schumi ongetwijfeld wel een standje gekregen. Ferrari heeft er alles aan gedaan om Automobili Bugatti S.p.A. kapot te maken, en het is nog gelukt ook.

Ook Ferrari’s in de collectie

Toch koopt Leclerc nu de Huracan STO van Lamborghini, de aloude tegenstander van Ferrari. Of de directie van Ferrari het op prijs stelt, dat de medewerker zich in de kersverse supercar verplaatst, is nog de vraag.

nieuwe auto, formule 1, charles leclerc, ferrari, lamborghini huracan, autovisie

Leclerc wordt door zijn werkgever ook gebruikt voor onder andere commercials als onderdeel van zijn F1-contract. Hij zal toch niet met de Huracan STO naar de fabriek in Maranello rijden…? Grote kans dat hij dan toch eerder zijn 488 Pista Spider verkiest boven het andere Italiaanse snelheidsmonster.

Video Lamborghini Huracan STO

Benieuwd wat voor auto de Lamborghini Huracan STO is? Check deze video.

Foto’s: Sytse Dijkstra

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.