Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 17 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Wout van Aert verdient duizenden euro’s met wieler-NFT’s

Wout van Aert, de Belgische rivaal van de Nederlandse wielrenner en veldrijder Mathieu van der Poel, is op de crypto-trein gesprongen. En met succes. Hij verdiende bijna 50.000 euro met de verkoop van NFT’s, waarin zijn overwinningen zijn omgezet in digitale kunstwerken.

Er was al een naaktmodel dat een NFT van zichzelf verkocht, Crypto Punks zijn onmetelijk populair, zelfs Kate Moss doet mee. NFT staat voor non-fungible token, een niet-vervangbare token die wordt ondersteund door blockchain-technologie. Het is een stukje code op internet, waaraan een digitaal werk is gekoppeld. Zomaar een voorbeeld: kunstenaar Beeple verdiende 63,9 miljoen dollar met deze simpele JPG-collage. In dit artikel lees je wat NFT’s precies zijn en waarom ze zoveel waard zijn.

Wout van Aert zet overwinningen om in crypto

Inmiddels is Wout van Aert de crypto-bandwagon dus ook geënterd. De Belgische wielrenner heeft drie van zijn hoogtepunten van de afgelopen twee wielerseizoenen geveild als NFT. In totaal leverde dat hem bijna 50.000 euro op, meldt Nieuwsblad. Dat smaakt naar meer. Lees je mee Mathieu van der Poel?

Wout van Aert veilde zijn zege in Strade Bianche (augustus 2020), een Tour de France-overwinning op de Mont Ventoux (juli 2021) en zijn sprintzege op de Champs Elysées in dezelfde Tour de France. De wielrenner deelde dit op Twitter en dat bleek een goede zet. Er kon vier dagen op de NFT’s geboden worden via OpenSea, wat volop gebeurde. Betalen kon alleen met crypto en de non-fungible token, een digitaal kunstwerk van de betreffende zege, ging naar de hoogste bieder. Bekijk de kunstwerken geïnspireerd op zijn overwinningen op deze website.

Zo’n 15.000 euro per NFT

In totaal verdiende Wout van Aert 47.000 euro met de NFT’s. De overwinning in de Strade Bianche leverde met 16.603,10 euro het meeste op. Voor de zege op de Mont Ventoux is 15.598,88 euro betaald en die op de Champs-Élysées leverde 14.822,80 euro op. Let wel, dit is omgerekend, want er is dus met crypto betaald.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.