Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 17 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

New York Pizza zoekt koeriers door ze letterlijk de ruimte in te schieten

Is het altijd al jouw droom geweest om een keer een ruimtereis te maken? Dan is dit je kans. New York Pizza heeft een plek geregeld bij de eerst mogelijke commerciële ruimtevlucht, en deze stoel is gereserveerd voor een van haar bezorgers. Wie weet ben jij dat.

Het naar de ruimte sturen van pizzakoeriers is een nieuwe manier waarop New York Pizza personeel probeert te vinden. De welbekende pizzaketen kampt namelijk, net als veel andere bedrijven, met een tekort aan personeel. De arbeidsmarkt is krapper dan ooit en dus is New York Pizza bereid om letterlijk heel ver te gaan om nieuwe personeel te werven.

Krapte op de arbeidsmarkt vraagt om creativiteit

Volgens CEO en New York Pizza oprichter Philippe Vorst is het nu belangrijker dan ooit om je als bedrijf te onderscheiden: “We willen simpelweg het tofste bedrijf voor bezorgers zijn. Zeker nu iedereen de krapte op de arbeidsmarkt voelt, gaan we heel ver om dit voor elkaar te krijgen. Dus kom je bij ons werken dan is zelfs de sky niet de limit!”

Alle pizzabezorgers die minimaal vier maanden in dienst zijn bij New York Pizza maken kans op de ruimtereis. De winnaar wordt echter pas volgend jaar bekend, dus ook als je nu nog niet bij New York Pizza werkt, maak je nog kans. Ga naar newyorkpizzajobs.com en solliciteer. Wie weet ben jij dan straks de eerste man die een pizza bezorgt in de ruimte.

De ruimte in met New York Pizza…

Je moet daar wel je best voor doen. De plek op de commerciële ruimtevlucht is gereserveerd voor de beste pizzabezorger van Nederland. Deze zal komend jaar bepaald gaan worden. Vervolgens krijgt de gelukkige winnaar een training om zich voorbereiden op deze reis. Wanneer je dan daadwerkelijk de ruimte ingaat staat nog niet vast, maar het zal ergens in 2023 zijn.

New York Pizza bezorger ruimte
🍕 🚀 (Afbeelding: New York Pizza)

Dat betekent volgens Philippe Vorst dubbel feest voor New York Pizza: “In 2023 bestaan we ook nog eens 30 jaar. Een extra mooi moment om als eerste pizzaketen wereldwijd een pizza in de ruimte proberen te bezorgen. Ik kijk er in ieder geval naar uit om onze beste pizzabezorger te volgen in zijn of haar weg naar ongekende hoogte.”

… of toch met Elon Musk en Richard Branson

Mocht je al een baan hebben, maar wel naar de ruimte willen? Dan kan dat natuurlijk. Miljardairs als Elon Musk, Jeff Bezos en Richard Branson zijn druk bezig om gewone mensen de ruimte in te schieten. Daar hangt echter wel een flink prijskaartje aan. Benieuwd wat je betaalt bij bijvoorbeeld Virgin Galactic? Klik dan hier, en schrik vooral niet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.