Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 10 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Op vakantie naar de ruimte? Dit kost een ticket bij Richard Branson

Nu Jeff Bezos de ruimte in is gegaan willen wij natuurlijk ook. Het goede nieuws? Dat is binnenkort al mogelijk, dankzij Richard Branson en Virgin Galactic. Je hoeft er niet eens miljardair voor te zijn!

Het slechte nieuws? Je moet voor een tripje naar de ruimte nog steeds behoorlijk vermogend te zijn.

Virgin Galactic start ticketverkoop

Branson is namelijk begonnen met de ticketverkoop voor plekken aan bood van geplande ruimtetouwtjes van Virgin Galactic.

Daaraan hangt een prijskaartje van maar liefst 450.000 dollar. Nog niet de toekomstvisie van Musk en Co. waarin iedereen richting Mars op vakantie gaat, maar het is al een gigantische stap dat commerciële ruimtevluchten überhaupt een ding zijn.

Virgin Galactic geeft je drie opties. Per stoel leg je dus al bijna een half miljoen neer, maar je kunt ook meerdere stoelen tegelijkertijd afrekenen met een groep of simpelweg een complete vlucht boeken.

In de huidige versie van de VSS Unity, de bolide waarin Branson al voor het eerst de ruimte in vloog een maand geleden, passen slechts vier passievers en twee piloten. Een vlucht uitverkopen is, mits er genoeg miljonairs interesse hebben, vrij makkelijk.

Ruimte vaart Richard Branson tickets Virgin Galactic’s VSS Unity
De VSS Unity (Afbeelding: Virgin Galactic)

Derde kwartaal 2022

De eerstvolgende ruimtevlucht van Virgin Atlantic gaat in september plaatsvinden, met aan boord leden van de Italian Air Force. Vervolgens neemt het bedrijf een pauze tot halverwege 2022 om verder te sleutelen.

Vervolgens verwachten Richard Branson en consorten dat men in het derde kwartaal van 2022 kan beginnen met commerciële vluchten.

Iets later dan men eerder dit jaar dacht, toen ging Branson nog uit van begin 2022, maar dat mag de pret niet drukken: als Virgin Atlantic echt vanaf dan regelmatig met betalende consumenten de ruimte in gaat, dan is officieel een nieuw tijdperk aangebroken voor de ruimtevaart.

Sciencefiction is geen fictie meer

Over een paar jaar kies je niet meer tussen tickets van KLM, Transavia en Lufthansa, maar tussen Blue Origin (Jeff Bezos), SpaceX (Elon Musk) en dus Virgin Atlantic (Richard Branson). De sciencefiction-toekomst die Asimov al schetste komt, iets later dan gepland, er aan.

Nu nog even doorsparen, al gaven Bezos en Musk eerder al aan dat het slechts een kwestie van tijd wordt voor prijzen gaan dalen. Een elite-dingetje zal het echter voorlopig wel blijven.

“We hebben een doelgerichte reeks productaanbiedingen om te voldoen aan de verschillende manieren waarop mensen deze ervaring van privévluchten van astronauten willen delen”,  aldus Michael Colglazier, CEO van Virgin Galactic.

Heb je interesse in tickets voor 2022? Dan kun je hier terecht.

CNBC

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.