Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Formule 1 10 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Verstappen scoort punten bij zijn schoonfamilie (maar verliest van Vettel)

Het is zomerstop in de Formule 1. Coureurs mogen even bijkomen, op vakantie met hun familie Ć©n hun kennis tentoonspreiden tijdens quizjes. Om de fans wat vermaak te geven, heeft de Formule 1 Grill The Grid geĆÆntroduceerd. Een serie waarin de helden van de F1 mogen laten zien hoeveel ze weten over hun eigen sport. In de laatste editie scoorde Max Verstappen goede punten bij zijn vriendin en maakte Vettel veel indruk.

De uitdaging van deze week was het noemen van alle wereldkampioenen uit de Formule 1-historie. En die mochten ze niet lukraak oprakelen. Nee, per jaar moesten de coureurs de man noemen die dat jaar tot kampioen gekroond werd. We beginnen in 2020 en gaan vervolgens helemaal terug naar 1950. De regels zijn overigens keihard. Bij een fout antwoord lig je er meteen uit.

Max Verstappen scoort punten bij de schoonfamilie

De kennis van recente geschiedenis was bij de meeste Formule 1 coureurs wel op orde. Alleen Yuki Tsunoda ging al vroeg de mist in. Ook Verstappens teamgenoot Sergio Perez verslikte zich al in de eerste tien jaar. De rest kwam vrij soepel tot 2010. Vanaf daar gingen steeds meer coureurs de fout in. Uiteindelijk haalden vier coureurs het tot 1987, en dat was een belangrijke voor Max Verstappen.

In 1987 ging de titel naar Nelson Piquet Sr. Dat is iemand die Verstappen wel kent. De Braziliaan is namelijk de vader van Kelly Piquet, en dat is al sinds enige tijd de vriendin van de Nederlander. Verstappen scoort dus goede punten bij zijn vriendin en schoonvader. En zoals je in onderstaande video kunt zien, is hij maar wat blij dat hij deze uit zijn mouw wist te schudden.

Max Verstappen mag trots zijn op zijn kennis, want na het uitvallen van Ricciardo en Russell is hij samen met Sebastian Vettel het laatste over. Toch kon de Red Bull coureur het rijtje niet afmaken. Hij wist nog wel dat zijn schoonvader ook in 1983 kampioen werd, maar verslikte zich in Keke Rosberg. De Fin pakte in het jaar 1982 de titel. Verstappen dacht dat het Nigel Mansell was. Jammer, maar 38 op een rij is zeker niet slecht.

Vettel kent alle Formule 1-kampioenen

Max Verstappen werd dus tweede. Echter wel op grote afstand van de man die ongekend veel indruk maakte met zijn kennis: Sebastian Vettel. De Duitser noemde ogenschijnlijk zonder moeite alle kampioenen op van 2020 tot 1950. In onderstaande video hebben ze alle andere coureurs eruit geknipt en zien we alleen het indrukwekkende rijtje van Vettel. Zeker de moeite waard om even te kijken (en je F1-kennis een boost te geven.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.