Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 11 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu beschikbaar: LEGO’s op afstand bestuurbare Mercedes-Benz

Maak kennis met de LEGO Technic Mercedes-Benz Zetros, een imposante truck die je op afstand kunt besturen. Deze monster van een set is nu beschikbaar en houdt ook volwassenen heel wat avondjes zoet.

LEGO heeft met peperdure sets voor volwassenen duidelijk een lucratieve doelgroep gevonden, al helemaal tijdens de pandemie. Vrijwel wekelijks worden nieuwe gedetailleerde modellen onthuld.

LEGO Technic Mercedes-Benz Zetros

Sinds vorige maand kun je bijvoorbeeld een ode aan een iconische Adidas-sneaker bemachtigen, en onlangs kwam de grootste Marvel-set ooit uit. Ook voor de liefhebbers van de omvangrijke voertuigen-lijn van het Deense merk is er nu weer goed nieuws.

Vanaf deze maand kun je namelijk een brute Mercedes-Benz in LEGO-vorm bemachtigen. Dan hebben we het over een LEGO Technic-versie van de Mercedes-Benz Zetros. Een op afstand bestuurbare racewagen met een prijskaartje van 299,99 euro.

Oef, dat is even schrikken. Maar voor dat pittige prijsje krijg je ook behoorlijk wat terug: 2108 stenen. De resulterende bolide is 21 centimeter hoog, 48 centimeter lang en 19 centimeter breed. Vrij fors dus.

LEGO onthult beest van een op afstand bestuurbare Technic Mercedes-Benz
🚙 (Afbeelding: LEGO)
LEGO onthult beest van een op afstand bestuurbare Technic Mercedes-Benz
🚙 (Afbeelding: LEGO)

Motoren en smartphone-app

Bovendien krijg je er dus een motor bij, die je aan kunt sturen middels je smartphone. Sterker nog, drie grote motoren en één kleinere, om precies te zijn, afgemaakt door een Bluetooth-module.

Download de CONTROL+-app van LEGO zelf en scheuren maar. Het toffe aan die hardware is dat je de motor in principe ook kunt verwerken in je zelfontworpen Technic-bolides. Dan wordt het pas echt leuk.

LEGO onthult beest van een op afstand bestuurbare Technic Mercedes-Benz
Powerrrrrr (Afbeelding: LEGO)

Authentieke details

Maar goed, terug naar de Mercedes-Benz Zetros. Het monster is voorzien van werkende vering op alle vier de wielen, een versnellingsbak die direct opvalt door de authentieke details en twee brandblussers. Ook wel zo aardig: je krijgt er vlaggen bij om je eigen hindernisbaan te realiseren.

De Zetros van LEGO is zelfs een baanbreker. Het is namelijk de eerste set uit de geschiedenis van LEGO Technic met een sperdifferentieel. Zo blokkeer en deblokkeer je de differentiëlen met behulp van de app om de vrachtwagen over ruig terrein te manoeuvreren.

Nu verkrijgbaar

De ‘echte’ Mercedes-Benz Zetros rijdt overigens al sinds 2008 rond. Vanaf nu kun je dus de LEGO-versie in elkaar zetten en aardig wat avondjes achter de afstandsbediening slijten door de set via LEGO.com aan te schaffen. Benieuwd naar alle nieuwe sets voor volwassenen die sinds begin augustus te koop zijn? Check dan dit lijstje:

9 nieuwe LEGO-sets voor volwassenen voor de perfecte (thuis)vakantie

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.