Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 17 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

8 beroemdheden die hun geld in crypto hebben gestoken

Crypto is hot, en ook internationale celebs zijn ingestapt. Investeren in Bitcoin of andere tokens brengt risico’s met zich mee, maar beroemdheden hebben meestal genoeg vlees op de botten om een gokje te wagen.

Kortom, wat is een paar miljoen meer of minder als je toch al loaded bent? Een paar crypto-celebs op een rij, inclusief NFT-fangirl Paris Hilton.

Celebs die investeren in crypto

Sommige celebs komen net kijken en doen het rustig aan, anderen pompen er met gemak miljoenen in. Toch hebben al deze sterren één ding gemeen: ze hebben vertrouwen in de toekomst van crypto.

1. Ashton Kutcher

De ster uit Two and a Half Men die nooit écht de schoenen van Charlie Sheen kon vullen, staat bekend als een slimme investeerder. Ondanks waarschuwingen van zijn vrouw Mila Kunis besloot Kutcher zo’n acht jaar geleden al in crypto te stappen. Juist ja, toen de prijs van 1 Bitcoin schommelde tussen de 13 en 1.100 dollar. Tel uit zijn winst.

2. Paris Hilton

Deze dame speelt graag in spannende amateurvideo’s, maar heeft ook oog voor slimme investeringen. Paris Hilton raakte al in 2016 onder de indruk van de Ethereum-blockchain en regelde zelfs een ontmoeting met de oprichters. De celeb der celebs is zo’n enorme crypto-fan, dat ze haar huisdieren heeft vernoemd naar NFT’s en een speciaal NFT Instagram-account heeft opgezet.

3. Hugh Laurie

De manke, pillen slikkende dokter uit de medische hitserie House werd in 2015 getipt door een vriend en besloot 5.000 dollar in Bitcoin te stoppen. Een mooi moment om in te stappen, want in 2015 kwam de prijs nooit hoger dan 400 dollar.

4. Tom Brady

De meest succesvolle NFL quarterback uit de American Footbal-geschiedenis, die trouwens nog steeds actief is op 44-jarige leeftijd, maakt er geen geheim van een groot voorstander van Bitcoin te zijn. Op zijn twitteraccount staat hij afgebeeld als Tom Brady met laserogen; een meme die aan de wereld laat zien dat je een crypto-bull bent.

5. Elon Musk

Een van de grootste crypto-celebs is Elon Musk, oprichter van Tesla. Een enkele tweet van de Zuid-Afrikaanse ondernemer kan als bliksemslag bij heldere hemel de koersen omhoog of omlaag bewegen. Zo wordt hij gezien als belangrijkste factor achter de waanzinnige 11.000% stijging van Dogecoin.

6. Reese Witherspoon

Ons favoriete actrice Reese Whiterspoon is een nieuw, enthousiast lid van de crypto-gemeenschap. Onlangs verkocht ze haar mediabedrijf Hello Sunshine voor 900 miljoen dollar, dus geen gebrek aan dollars om te investeren. Ze krijgt advies van Snoop Dogg en meldde op twitter al dat ze Ethereurm (ETH) en enkele NFT’s heeft gekocht.

7. Lionel Messi

Naast een beetje voetbaltalent heeft Lionel Messi ook een neusje voor crypto. Als onderdeel van z’n welkomstbonus van Paris-Saint Germain werd hij betaald in PSG Fan Tokens van de club. Toen dit eenmaal bekend werd, schoot de koers van de crypto omhoog. Dat onderstreept nog maar eens de invloed van celebs op de markt.

8. Johnny Depp

Om af te sluiten met een van de bekendste mannelijke celebs op aarde, Johnny Depp. In 2018 ging hij een partnership aan met een start-up TaTuTu. Dit blockchain-bedrijf biedt tokens als beloning aan gebruikers die interactie hebben op game- en filmplatforms. Ook heeft hij geld in Bitcoin zitten.

Snelste crypto-miljardair roemt deze token: ‘Beter dan Ethereum’

The Richest

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.