Noah Korevaar
Noah Korevaar Geld & Carrière 12 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Paris Saint-Germain betaalt Lionel Messi in opvallende crypto

Dat Lionel Messi een stuk minder bij Paris Saint-Germain gaat verdienen was een gegeven. Je hoeft echter allesbehalve medelijden te hebben met de Argentijn. Hij krijgt zelfs uitbetaald in crypto.

Eerder deze week rekenden we je nog voor hoeveel Messi bij de Franse voetbalclub per seconde gaat verdienen.

Lionel Messi blijft cashen

Als de beste man een dagje vrij neemt, dan kan hij bijna een ton op zijn rekening bijschrijven. Puur door niks te doen. Al doet Messi natuurlijk nooit niks voor zijn club: alleen al qua marketing is hij goud waard, zelfs als ie geen bal aanraakt.

Over goud gesproken: ook Paris Saint-Germain gaat met de tijd mee. Anno 2021 moet alles en iedereen zijn eigen cryptocurrency hebben. Of het nou Thierry Baudet of dus je favoriete voetbalclub is.

PSG betaalt in crypto

Zo heeft PSG de PSG Fan Tokens, een heus eigen betaalmiddel op de blockchain. Sterker nog, Lionel Messi krijgt een deel van zijn tekenbonus in die munt uitbetaald.

Over hoeveel geld we het dan hebben, wil de voetbalclub helaas niet bekendmaken. Wel gaat het om een groot bedrag, zo beweert de Franse club. Ook jij kunt handelen in PSG Fan Tokens, en net zoals bij andere cryptomunten fluctueert de koers aanzienlijk.

Toen de voormalig Barcelona-ster bij PSG tekende, schoot de cryptocurrency van de voetbalclub van 25 naar 60 dollar. Ondertussen is de boel weer een beetje gestabiliseerd met een huidige koerswaarde van 40 dollar. Toch een nette stijging voor de trouwe fans die er al een aantal gekocht hadden.

Messi Mania: 5 bizarre ontwikkelingen na zijn PSG-transfer

Stem in de club

Het toffe aan de PSG Fan Tokens is dat het niet enkel om geld verdienen en uitgeven gaat. Het in je bezit hebben van de munt geeft je namelijk ook een stem krijgt in de club.

Daar moet je je echter niet te veel bij voorstellen. Dan hebben we het vooral over banale dingen als kiezen welk goal de doelpunt van het jaar wordt. Dat soort werk. Maar toch! Het is tof dat de fans zo een aandeel krijgen in de club, zeker in een wereld waar investeerders hun legacy uitkleden.

Ook Nederlands voetbal

Paris Saint-Germain is overigens lang niet de enige club die zich op dit nieuwe terrein begeeft. Ook AC Milan en Manchester City hebben hun eigen fan tokens. In Nederland is Fortuna Sittard koploper met een eigen cryptocurrency. Feyenoord en Ajax zijn ook bezig met een eigen equivalent, in samenwerking met cryptoplatform Knaken.

PSG

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.