Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 12 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Roeiwedstrijd tussen rijkste mensen op aarde heeft nieuwe leider

Jeff Bezos is zijn leiderspositie in de lijst met rijkste mensen op aarde kwijt. Elon Musk is met een vermogen van 193 miljard sinds deze week weer de lijstaanvoerder van de Bloomberg Billionaires Index.

Het is de laatste tijd sowieso stuivertje wisselen in de top 5 rijkste mensen op aarde. Zo was vorige maand Bernard Arnault vanuit het niets even nummer 1. Maar inmiddels zijn Elon Musk en Jeff Bezos de oprichter van Louis Vuitton Moët Hennessy weer voorbij in de race die veel wegheeft van een Olympische roeiwedstrijd.

Elon Musk is Jef Bezos voorbij

Dankzij de goede resultaten bij Tesla kon Elon Musk deze maand 24 miljard aan zijn vermogen toevoegen. De verdubbeling van de omzet in het tweede kwartaal en sterke winstgroei gaven beleggers de aanzet om in het aandeel te stappen. Volgens Bloomberg speelt het klimaatbeleid van de Amerikaanse president Joe Biden ook een rol bij het positieve sentiment rond Tesla.

Bernard Arnault is gezakt naar de derde plaats, en Jeff Bezos staat nu op plaats twee. De voormalige Amazon-CEO verloor in een dikke week tijd zo’n 9 miljoen euro heeft nu een vermogen van nog maar 191 miljard euro. We leven met je mee Jeff!

De nieuwe top 5 rijkste mensen op aarde

Deze verschuivingen hebben gezorgd voor een nieuwe top 5 rijkste mensen op aarde, die er volgende week weer heel anders kan uitzien.

  • Elon Musk – 193 miljard dollar
  • Jeff Bezos – 191 miljard dollar
  • Bernard Arnault – 176 miljard dollar
  • Bill Gates – 149 miljard dollar
  • Mark Zuckerberg – 134 miljard dollar

Twee opvallende namen rukken de laatste tijd op. Een paar maanden geleden hadden Google-oprichters Larry Page en Sergei Bin nog een vermogen van minder dan 100 miljard dollar, een paar weken geleden hadden ze respectievelijk 116 miljard en 112 miljard, nu staan ze op op 118 miljard en 122 miljard. Verwacht wordt dat deze stijging nog wel even doorzet. Mark Zuckerberg voelt de hete adem in zijn nek, Elon Musk en Jeff Bezos hebben nog een comfortabele voorsprong.

De volledige top 500 rijkste mensen op aarde bekijk je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.