Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 11 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Messi Mania: 5 bizarre ontwikkelingen na zijn PSG-transfer

Er heerst volstrekte gekte in Parijs sinds de transfer van Lionel Messi naar PSG. Vijf bizarre ontwikkelingen die de Messi Mania onderstrepen.

Mocht het je ontschoten zijn: ‘s werelds beste voetballer heeft zijn club FC Barcelona ingeruild voor PSG, dat zijn ziel jaren geleden verkocht aan de sjeiks van Oryx Qatar Sports Investments. Naast een reeks landstitels heeft dat nog niet veel sportief succes opgeleverd, maar met Lionel Messi moet daar nu verandering in komen.

Bizarre ontwikkelingen, duizelingwekkende cijfers

Geen Parijzenaar kan in ieder geval om de komst van de Argentijnse stervoetballer heen. Billboards, mensenmassa’s rond het stadion, uitverkochte fanshops. En dan hebben we het nog niet over social media. Een paar extreme ontwikkelingen op een rij.

1. Alle PSG-shirts met Messi uitverkocht

Ook al is het PSG-shirt van Lionel Messi 30 euro duurder dan het reguliere shirt, de eerste batch was binnen 1 minuut uitverkocht. Lees hier meer.

2. Duizelingwekkende cijfers op Instagram

Voor de transfer van Lionel Messi had het Instagram-account 38,6 miljoen volgers, inmiddels staat de teller op 43,2 miljoen. Dat is een stijging ongeveer 10% in een paar dagen tijd, en deze groei zal voorlopig nog wel even doorzetten. De eerste post waarin de transfer werd geteased, is meer dan 28 miljoen keer bekeken. Sindsdien zijn alle posts (op het moment van schrijven veertien stuks) gewijd aan Messi, die stuk voor stuk miljoenen likes en reacties opleveren.

3. Het salaris per seconde

Messi gaat er fors op achteruit vergeleken zijn salaris bij FC Barcelona. Maar nog altijd verdient hij 1,1 euro per seconde bij PSG. Lees hier meer over zijn nieuwe contract.

4. Zingende journalisten

Als ‘s werelds beste voetballer naar jouw land komt, hoef je als journalist schijnbaar niet meer objectief te zijn en is er blijkbaar een vrijbrief om je als malloot te gedragen. Zingende journalisten, dat lees je goed. Dit gênante tafereel vond plaats tijdens de officiële presentatie.

5. Bezeten menigte voor de presentatie en fanshop

Niet alleen journalisten zijn doorgedraaid, ook fans van PSG zijn niet meer te houden sinds de transfer van Messi. Duizenden zo niet tienduizenden fans probeerden een glimp op te vangen van de kleine voetballer tijdens de presentatie, en dat zorgde voor behoorlijk wat chaos. De foto’s vertellen de rest. Ook voor de fanshop, inmiddels volledig omgebouwd, staan nog altijd rijen fans.

messi mania, parijs, psg, transfer
AFP
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.