Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 26 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk onthult de drie crypto waarin hij heeft geïnvesteerd

Dat Elon Musk fan is van cryptomunten, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Wie crypto zegt, zegt Elon Musk. En andersom. De Tesla en SpaceX-CEO heeft in het verleden meer dan eens de koers van een token laten stijgen of dalen met zijn tweets. Maar waarin heeft hij eigenlijk zelf geïnvesteerd?

Op Twitter onthult hij dat hij in drie verschillende munten heeft geïnvesteerd. Spoiler: meme-coin Shiba Inu zit hier niet bij.

Elon Musk niet in Shiba Inu geïnvesteerd

De koers van cryptomunt Shiba Inu steeg binnen een jaar met een krankzinnige 28 miljoen procent. Natuurlijk is er een aantal factoren dat bijdraagt aan deze enorme koersstijging, maar de belangrijkste is toch wel Elon Musk. Begin oktober explodeerde de koers doordat hij een foto van zijn nieuwe Shiba Inu-pup op Twitter plaatste.

Reden genoeg voor mensen om te denken dat Elon Musk in de gelijknamige cryptomunt heeft geïnvesteerd, maar dit weekend bleek op Twitter dat dit niet het geval is. Toen een volger vroeg hoeveel hij in Shiba Inu heeft geïnvesteerd, antwoordde hij met ‘niets’.

Cryptomunten in portfolio Elon Musk

Maar welke drie cryptomunten heeft Elon Musk dan wel in zijn portfolio? Op Twitter vertelt hij dat hij ‘uit nieuwsgierigheid’ heeft geïnvesteerd in Bitcoin, Ethereum en Dogecoin. “Dat is alles”, laat hij weten. “Zoals ik eerder al gezegd heb: zet niet al je geld in op crypto. Echte waarde zit in het bouwen van producten en het leveren van diensten aan je medemensen. Niet in geld, in welke vorm dan ook.”

Een opmerkelijke uitspraak van de cryptofan. Dat Elon Musk juist in deze drie cryptomunten heeft geïnvesteerd, is dan weer niet gek. Bitcoin is de eerste en grootste cryptomunt, die vorige week nog een recordkoers behaalde. Ethereum is daarna de grootste cryptomunt en heeft veel potentieel.

Ook heeft Elon Musk zijn liefde voor Dogecoin nooit onder stoelen of banken gestoken. Deze crypto is eigenlijk ook een meme munt, die is ontstaan als parodie op andere cryptomunten. Op Twitter legt hij uit waarom hij in deze munt heeft geïnvesteerd.

“Veel mensen met wie ik sprak, die werken op de productielijnen bij Tesla of het bouwen van raketten bij SpaceX, hebben Doge”, zegt hij. “Het zijn geen financiële experts of technologen uit Silicon Valley. Daarom besloot ik Doge te steunen. Dat voelt als ‘de crypto van het volk’.”

Bitcoin-koersverwachting 2021: zijn we echt op weg naar 300k?

Het Laatste Nieuws

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.