Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 26 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse fotografe schiet Kim Kardashian op haar puurst voor WSJ

Je zal maar op vakantie zijn, en gebeld worden dat je Kim Kardashian mag fotograferen voor Wall Street Journal (WSJ). Het overkwam de Nederlandse fotografe Annemarieke van Drimmelen.

Aanvankelijk was er nog een lichte twijfel, omdat haar vakanties naar eigen zeggen heilig zijn. Maar het was haar vriend die zei: “Zo’n klus is waar je jouw hele leven naartoe werkt. Waarom zit je niet al in Rome?”

Annemarieke van Drimmelen schiet Kim Kardashian

Ja, de fotoshoot vond plaats in Rome, waar de Nederlandse fotografe zo snel mogelijk naar toe vloog. Annemarieke van Drimmelen staat bekend om haar pure en intieme stijl, veel zwart-wit en weinig bewerking. Precies het tegenovergestelde van wat je bij Kim Kardashian verwacht, en dat maakt de shoot in WSJ Magazine juist zo interessant.

Je kent Kim Kardashian van de perfecte plaatjes op Instagram met weinig kleding, maar veel make-up en filters. “Dat beeld kent iedereen. Ik wilde een pure vrouw neerzetten, in een intieme setting. Wie is ze en hoe ziet ze er echt uit? Dat vind ik belangrijk”, aldus de Nederlandse fotografe aan tafel bij Jinek. ‘s Werelds meest beroemde socialite moest aanvankelijk wennen aan het ontbreken van een grote flits en andere glamoureuze items die ze gewend is tijdens een fotoshoot. Maar Annemarieke van Drimmelen wist haar te overtuigen. Het resultaat is verbluffend. Swipe in de onderstaande posts door de foto’s van WSJ Magazine. Lees en bekijk de complete coverstory hier.

Ook interessant: hoe is het om een dag door te brengen met zo’n wereldberoemd fenomeen? Iedereen die denkt dat Kim Kardashian een oppervlakkige haaibaai is, heeft het mis. “Ze was heel lief en aardig en nam alle tijd. De meeste beroemdheden hebben maar een uurtje, zij was er de hele dag en wilde gewoon samen mooie beelden maken. Er was echt contact tussen twee vrouwen, en dat zie je terug”, vertelt de Nederlandse fotografe. “Kim was ook geïnteresseerd en stelde vragen. We hadden het over kinderen, reizen en dat soort dingen. Het ging niet heel diep, maar het voelde wel heel menselijk.”

Meer werk van de Nederlandse fotografe

Kim Kardashian is niet de eerste beroemdheid die Annemarieke van Drimmelen voor de lens had. Ook grootheden als Doutzen Kroes (tevens voor WSJ Magazine) legde ze op onnavolgbare wijze vast. Haar volgende project is een boek over vrouwen uit haar leven, van de buurvrouw tot de grote celebs der aarde. Hieronder een kleine compilatie van het werk van de Nederlandse fotografe.

Meer werk vind je op Instagram.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.