Pim Jansen
Pim Jansen Bioscoop 25 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Waarom Marvel in Eternals voor het eerst een seksscène toelaat

De nieuwe beelden van Eternals zijn niet eens zo spannend, maar luiden een grote stap binnen het MCU in. Het is de eerste Marvel-film met een seksscène en regisseur Chloé Zhao legt uit waarom.

Na Thor: Ragnarok was er kritiek op het seksloze karakter van Marvel-films. En dan ging het niet om een seksscène an sich die ontbrak. Het gebrek werd bestempeld als “symptomatisch voor een franchise die zijn personages constant moet doorverkopen, en daardoor smetteloos wil houden”.

Nieuw beelden luiden eerste seksscène van Marvel in

Maar die kritiek staat in principe los van de eerste seksscène in een Marvel-film. In een reeks nieuwe foto’s van Eternals ontkom je niet aan de opbloeiende liefde tussen Sersi (Gemma Chan) en Ikaris (Richard Madden), die in de film naar meer leidt.

Sersi, Gemma Chan, Ikaris, Richard Madden, eternals, eerste seksscène, marvel, beeld
(Afbeelding: MCU)
Sersi, Gemma Chan, Ikaris, Richard Madden, eternals, eerste seksscène, marvel, beelden
(Afbeelding: MCU)
Sersi, Gemma Chan, Ikaris, Richard Madden, eternals, eerste seksscène, marvel, foto
(Afbeelding: MCU)
Sersi, Gemma Chan, Ikaris, Richard Madden, eternals, eerste seksscène, marvel
(Afbeelding: MCU)

Dat er in Eternals een liefde opbloeit tussen Sersi en Ikaris was al bekend. Dankzij de regisseur weten we nu dat er voor het eerst een seksscène gaat plaatsvinden binnen het MCU. Vanuit vrouwelijk perspectief, want Chloé Zhao is immers een vrouwelijke regisseur.

“We vonden het belangrijk om twee mensen te laten zien die van elkaar houden. Niet alleen emotioneel en intellectueel, maar ook fysiek”, verklaart Chloé Zhao, die eerder dit jaar een Oscar won met Nomadland. “Ik vind het mooi om een seksscène aan het grote publiek te laten zien. De scène toont namelijk liefde, mededogen en zachtheid.” Verwacht dus geen Fifty Shades of Grey-toestanden, maar juist een soort educatieve scène die laat zien hoe het ook kan. Iets waar Marvel duidelijk achterstaat.

Chloé Zhao deelt visie in nieuwe Eternals-feauturette

De beelden en quote over de eerste seksscène ooit komen uit een nieuwe featurette, waarin Chloé Zhao haar visie deelt op Eternals en het Marvel Cinematic Universe. Die bekijk je hieronder.

Kom meer te weten over de Eternals op deze overzichtspagina.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.