Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Nicolas Cage gaat compleet John Wick in absurde vakantiefilm

Nicolas Cage is een echte alleskunner. Na tig knotsgekke rollen is hij binnenkort te zien in een vakantie-actiefilm die zich het best laat beschrijven als John Wick meets The Dude. Maak kennis met The Retirement Plan.

John Wick is in de afgelopen negen jaar uitgegroeid tot een lucratieve megafranchise. Een franchise waarvoor ondertussen meerdere spin-offs op de planning staan, evenals een videogame. Nee, voorlopig ben je nog niet van Keanu Reeves af.

Nicolas Cage gaat John Wick achterna

Maar waar geld verdiend wordt, daar staan andere studio’s ook altijd klaar om mee te liften. Dat geldt ook voor het succesverhaal van John Wick. Better Call Saul-ster Bob Odenkirk ging in Nobody al Keanu Reeves achterna, en onlangs bracht de studio achter de Wick-films al een oorlogsfilm met het gewelddadige sausje uit.

Nu kunnen fans van de met actie gevulde formule nóg een film in hun agenda noteren: The Retirement Plan. Nicolas Cage is met zijn 59 jaar slechts één jaar ouder dan Reeves, maar in The Retirement Plan gaat hij al met pensioen.

The Retirement Plan

In de horror-komedie Renfield speelde hij dit jaar Dracula, in de aankomende thriller Sympathy for the Devil een gestoorde kidnapper en dit keer ga je hem zien als een gepensioneerde strandlopen. Zeg gerust: zwerver.

In de actiekomedie hebben Ashley Greene (Twilight) en haar dochter de hulp nodig van Ashleys vader, Matt (Cage). Klein probleem: Ashley en haar vader hebben elkaar al jaren niet meer gesproken, en Matt is sinds zijn pensioen als een halve zwerver aan het leven op de Kaaimaneilanden.

Na een gezinshereniging is het echter snel voorbij met het vakantievieren: misdaadbaas Donnie (Jackie Earle Haley) en zijn handlanger Bobo (Ron Perlman) zitten achter het gezin aan. Ashley komt er al snel achter dat het verleden van haar vader er heel anders uit zien dan ze altijd heeft gedacht: hij was al die tijd een huurmoordenaar. Met al het geweld van dien.

Pure popcorn-actie

Dan ontpopt het personage van Cage zich namelijk tot een soort Jeff Bridges’ The Dude meets John Wick. Keihard geweld, maar dan in een Hawaii-blouse en op een zonnige vakantiebestemming. Het recente track record van de acteur en deze eerste trailer maken duidelijk dat je waarschijnlijk geen Oscars-materiaal hoeft te verwachten, maar dat is duidelijk ook niet waar B-film-regisseur Tim J. Brown voor gaat. Dit wordt een hopelijk heerlijk tussendoortje, een hersenloze en prettig gestoorde actiefilm die je onderuit gezakt op de bank kunt gaan checken. Die films mogen er ook zijn!

The Retirement Plan komt in Amerika uit op 25 augustus. Over een eventuele Nederlandse releasedatum is nog niets bekend, maar ongetwijfeld kunnen we ergens later dit jaar de actiefilm digitaal gaan streamen.

Nicolas Cage John Wick The Retirement Plan film
🍿 (Afbeelding: Joker Films)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.