Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix brengt Squid Game dit weekend naar Nederlandse steden: speel zelf mee

Het dodelijke spel Red Light, Green Light uit Squid Game komt naar Nederland! Netflix zorgt er met een gigantische pop voor dat je het spel dit weekend al in verschillende steden kunt spelen.

Deze week maakte Netflix-CEO Ted Sarandos bekend dat Squid Game officieel de allergrootste Original van de streamingdienst ooit is. The Witcher, Tiger King, Lupin en zelfs Bridgerton moeten het afleggen tegen de Zuid-Koreaanse serie.

Squid Game breekt Netflix-record

En niet zo’n beetje ook: het gat tussen Squid Game en de nummer twee is groot. Binnen zeventien dagen hebben al 111 miljoen huishoudens minstens twee minuten van de serie gekeken. De nummer twee, Bridgerton, pakte er in de eerste 28 dagen ‘slechts’ 82 miljoen mee.

Dat is nogal een gat. Terwijl de regisseur van de hitserie al een boekje open doet over het onvermijdelijke tweede seizoen, zit Netflix ook niet stil. Naast een kledinglijn rondom Squid Game komt het dodelijke spel waar de Original om draait nu namelijk ook naar Nederland.

Gigantische pop komt naar Nederland

Nee, het is geen 1 april. Netflix gaat de gigantische pop uit de eerste aflevering in verschillende Nederlandse steden plaatsen. De actie begint met Maastricht en Rotterdam, of er later nog meer Nederlandse steden volgen houdt het bedrijf voorlopig nog even geheim.

Vanaf komende zaterdag, morgen dus al, staat de angstaanjagende pop in Maastricht. Voorbijgangers kunnen mee doen aan het spel Red Light, Green Light. Annemaria koekoek, maar dan een stuk dodelijker. Althans, in de serie.

Rondom de pop zijn bewakers te vinden met de bekende maskers uit de Netflix-serie. Spelers kunnen zich bij hen aanmelden. Dan krijgen ze een nummer, en mogen ze het opnemen tegen vijf anderen. De winnaars van het spel krijgen een prijs: een doos vol referenties naar Squid Game, waaronder het felbegeerde groene trainingsjasje.

Waar, wanneer en hoe laat

Nog even voor in de agenda: het spel komt op 16 oktober naar de Markt in Maastricht. Op 17 oktober kun je het spel spelen in Rotterdam, op het Eendrachtsplein. Tussen 12:00 en 17:00 kun je meedoen, mits je ouder dan zestien jaar bent of toestemming van een ouder of verzorger hebt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.