Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Snyder School: Netflix heeft je favoriete nieuwe leraar gevonden

Netflix heeft een filmschool geopend, en jij kan nu meedoen! Op YouTube is Zack Snyder de Snyder School gestart, een stoomcursus films maken.

Disney+ moest door de pandemie en een gebrek aan Originals creatief omgaan met content. Van kijkjes achter de schermen tot ASMR-montages van oude Disneyfilms: je moet wat. En rondom de nieuwe Marvel-series op de streamingdienst zijn ook al documentaires verschenen.

Netflix start Snyder School

Als de camera’s toch continu aan staan, waarom dan de fans niet behind the scenes meenemen? Netflix lijkt nu ook tot die conclusie te zijn gekomen. Niet alleen dropte de streamingdienst vorige week als verrassing een documentaire over Army of the Dead, de nieuwe zombiefilm van Zack Snyder, maar start de streamingdienst nu ook een filmschool.

Niet op Netflix zelf, maar op YouTube. Afgelopen weekend verscheen er op het kanaal van Netflix een 13 minuten lange video genaamd Snyder School. Het gaat om de eerste aflevering van een serie van vier afleveringen waarin de Justice League-regisseur je uitlegt hoe je een echte filmmaker wordt.

Zack Snyder als leraar

Elke aflevering van Snyder School focust op een ander aspect van het vak. In de eerste aflevering, die je hieronder kunt checken, legt de regisseur je uit waarom opening titles zo belangrijk zijn voor films. Het is meer dan enkel het introduceren van de cast en de titel van de film. Er wordt de toon mee gezet voor de rest van de film. Maar hoe zet je ze optimaal in?

Snyder duikt in zijn eigen oeuvre om je dat uit te leggen. Van zijn grote doorbraak Dawn of the Dead tot zijn nieuwste werk, de zombiefilm Army of the Dead.

Vier afleveringen

De komende drie weken kun je de onderstaande volgende afleveringen van Snyder School verwachten:

  • Snyder School’ Episode 2 | Lights, Camera, Action | 27 mei, 2021
  • Snyder School’ Episode 3 | Making the Cut | 1 juni, 2021
  • ‘Snyder School’ Episode 4 | World Building | 7 juni, 2021

In aflevering twee krijg je een lesje cinematografie, en krijg je te zien hoe Snyder zijn actiescènes opneemt. De derde aflevering gaat over hoe belangrijk editing is in Hollywood. Knippen, muziek, kleur: alles draagt bij aan het eindresultaat. Tot slot demonstreert de regisseur je in de laatste aflevering hoe hij zijn werelden opbouwt.

How to Make Movies

Dat klinkt allemaal fascinerend. Gelukkig blijft het niet bij Snyder School. Netflix heeft al aangekondigd dat het pas de eerste van meerdere series is waarin men duikt in de wereld van het films maken. Een initiatief dat How to Make Movies heet. Of die ook op YouTube blijven verschijnen en welke regisseurs aan bod komen, is nog niet bekend.

Avengers? Kinderspel! Marvel dropt eindelijk epische eerste trailer Eternals

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.