Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 25 mei 2021
Leestijd: 1 minuut

De peperdure Rolex Ice Cold Pepsi verbeeldt een glas cola met ijsblokjes

De Rolex GMT-Master 1675 mag dan de bijnaam ‘Pepsi’ hebben, dit horloge van 777 lijkt pas écht een glas cola. Met ijsblokjes.

In 2010 werd 777 opgericht in Londen. Wat Deus Ex Machina doet met motoren, doet deze juwelier met horloges. Juist, bestaande modellen verbouwen tot nog mooiere klokjes. 777 zit gevestigd aan Hatton Gardens, een straat die beroemd is om zijn sieraden vooral diamanten. Je vindt er een van de meest unieke horologecollecties van Europa, volgehangen met diamanten en zeldzame edelstenen.

Rolex Ice Cold Pepsi GMT-Master II

Nieuw is de Rolex Ice Cold Pepsi GMT-Master II, een op maat gemaakt horloge op basis van het klokje dat al ‘Pepsi’ wordt genoemd. Horlogebouwer 777 heeft de roestvrij stalen kast aan de zijkant voorzien van 20 karaat geslepen pavé-diamanten. Ook het ‘bruisende bandje’ zit vol kleine diamantjes.

Rolex Ice Cold Pepsi GMT-Master II, horloge, cola, ijsblokjes, pave diamanten
(Afbeelding: 777)

Maar de absolute blikvanger van het horloge is de bezel (ring bovenop de kast), waarvan de bovenste helft bestaat uit 13 karaat bruin-oranje stenen en de onderste helft uit 13 karaat ijsblauwe stenen. Dit is de abstracte verbeelding van een glas cola met ijsblokjes. Je krijgt er al dorst van als je ernaar kijkt.

Hiervoor kun je heel wat cola met ijsblokjes kopen

De Rolex Ice Cold Pepsi GMT-Master II is te koop via Browns, voor 152.369 dollar (omgerekend 124.388 euro). Daarvoor kun je op een gemiddeld terras in Nederland zo’n 50.000 colaatjes kopen.

Rolex Ice Cold Pepsi GMT-Master II, horloge, cola, ijsblokjes
(Afbeelding: 777)
Rolex GMT-Master 1675
De originele Rolex GMT-Master 1675 (Afbeelding: Rolex)

Meer unieke horloges

Nee, wij van Manners zijn geen experts in horloges, maar wel liefhebbers. Daarbij kijken we ter inspiratie vaak naar de klokjes die sporters, acteurs en andere beroemdheden dragen. Check bijvoorbeeld dit peperdure klokje, dat Conor McGregor gebruikt als trainingshorloge. Ook interessant: de collectie van Donald Trump, die tevens een voorliefde heeft voor Rolex. Maar om onze eigen pols dragen we toch liever nerd-merchandise, zoals deze Star Wars-horlogelijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.