Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 18 mei 2021
Leestijd: 1 minuut

Star Wars-nerds opgelet: deze heerlijke horloges wil je hebben

We hebben de ultieme horloges gevonden voor die-hard fans van Star Wars (lees: driekwart van de Manners-redactie). De modellen Rebel Pilot en Trench Run zitten vol lekkere details en lijken rechtstreeks uit de jaren 80 te komen.

Als je wil, al kun je jezelf afvragen of je dat zou moeten willen, kun je van top tot teen in Star Wars-merchandise rondlopen. En dan kun je gerust iedere dag van de maand iets anders aantrekken. We noemen de kledingcollectie van Levi’s, de verschillende sneakers van Adidas en nog veel meer collaborations. Maar zoals gezegd: kleding maakt de man, een horloge maakt hem pas uniek.

Star Wars-horloges van Citizen

Duidelijk, daar moet nu dus ook een polshorloge bij. De nieuwe Star Wars-horloges zijn in samenwerking gemaakt met Citizen, een Japanse horlogemaker.

citizen, trench run, rebel pilot
(Afbeelding: Citizen)

De horloges zijn volgens Citizen een interpretatie van de klokjes die bestuurders van een X-wing of TIE starfighter dragen in de cockpit. Het is dus maar net welke zijde je prefereert. Een X-wing wordt in het Star Wars-universum gebruikt door de rebellenalliantie tegen het Galactische Keizerrijk (Galactic Empire), terwijl de TIE starfighter juist door het Galactische Keizerrijk wordt gebruikt.

Rebel Pilot

Voor alle duidelijkheid: Rebel Pilot is de zilveren uitvoering, die zoals je hieronder ziet vol symbolen en details zit. Je koopt het horloge voor 350 dollar.

star wars, horloges, rebel pilot, horloge, watch, citizen
(Afbeelding: Citizen)
star wars, horloges, rebel pilot, horloge, watch, citizen
(Afbeelding: Citizen)

Trench Run

Trench Run is het zwarte model en zit tevens vol symbolen en details, maar dan uit de donkere kant van het Star Wars-universum. Dit horloge koop je voor 375 dollar.

trench run, star wars, horloge, horloges, watch, citizen
(Afbeelding: Citizen)
trench run, star wars, horloge, horloges, watch, citizen
(Afbeelding: Citizen)

5 horloges van automerken waarvoor je heel wat auto’s kunt kopen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.