Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Viaplay 18 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen-fans opgelet: Formule 1 vanaf 2022 niet meer bij Ziggo

Er zijn verschillende redenen om je internet en televisie af te nemen bij Ziggo. Toch staat bij ons bovenaan dat lijstje de gratis sportzender van de kabeloperator. Of je nu liefhebber bent van het beste voetbal uit het buitenland, graag tennis kijkt of een groot Max Verstappen-fan bent, Ziggo Sport is dé plek om te zijn. Helaas gaat dat veranderen voor kijkers van de Formule 1.

UPDATE: Ziggo heeft via een tweet bevestigd dat het nieuws klopt. Ziggo Sport verliest de uitzendrechten van de Formule 1.

Maandagavond maakte Chris Woerts al bekend dat Ziggo de rechten kwijt gaat raken. De welbekende sportmarketeer deed dat bij het voetbalprogramma Veronica Inside. Ziggo heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar Chris Woerts is op dit gebied over het algemeen goed ingelicht. Volgens hem wordt op 20 mei bekendgemaakt dat de Formule 1-rechten per 2022 naar de Nordic Entertainment Group gaan.

Formule 1 gaat weg bij Ziggo

Deze Zweedse partij is een grote speler in Scandinavië. Je kunt hun zenders vinden op de Zweedse kabel, maar ze zetten vooral in op streamingdiensten zoals Viaplay en Viafree. Blijkbaar willen ze ook hier voet aan de grond krijgen, en dat doen ze dus door de Formule 1-rechten binnen te halen. Volgens Chris Woerts had Ziggo graag het recht behouden om Max Verstappen uit te zenden, maar heeft de Nordic Entertainment Group simpelweg een beter bod gedaan.

Naar verluidt legt de Nordic Entertainment Group minimaal 30 miljoen euro per jaar neer om de Formule 1-rechten over te nemen. Daar kon Ziggo blijkbaar niet tegenop en ook het geïnteresseerde RTL kon dit bod niet evenaren. Blijkbaar hebben de Zweden diepe zakken, want ook de de uitzendrechten van de Bundesliga en darts hebben ze overgenomen.

Wordt Max Verstappen kijken duurder?

De grote vraag is nu hoe ze deze sportwedstrijden hier gaan aanbieden. Het meest voor de hand liggend is dat de Nordic Entertainment Group hun streamingdienst Viaplay naar Nederland haalt. De kosten om Max Verstappen in 2022 te zien racen, zijn uiteraard nog niet bekend. Toch lijkt het erop dat het voor Ziggo klanten (die nu gratis kunnen kijken) duurder gaat worden.

Het wagenpark van Max Verstappen: 7 peperdure en pijlsnelle auto’s

Er gaat volgend jaar dus nogal wat veranderen voor Formule 1-fans, maar sommige dingen blijven waarschijnlijk wel zoals ze zijn. Chris Woerts acht de kans groot dat Olav Mol en Jack Plooij gaan meeverhuizen naar de nieuwe zender. Of dat goed nieuws is, mag je zelf invullen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.