Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 4 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Star Wars-gekte in modeland: 5 unieke collaboration collecties

Over twee weken verschijnt Star Wars: The Rise of Skywalker in de bioscoop en bij geen enkele andere film is de marketingmachine zo groot rond de lancering. Merken buitelen over elkaar heen om samen te werken met de franchise. Een overzicht van de collaboration collecties.

Adidas x Star Wars

adidas, star wars, nitejogger, stormtrooper, sneakers
Bron: Adidas

Adidas komt met een collectie die voornamelijk bestaat uit sneakers. Van Darth Vader tot R2-D2, zo’n beetje ieder bekend karakter heeft zijn eigen model. De favoriet van Manners is de Stormtrooper-versie van het model Adidas Nite Jogger. Deze koop je voor 139,95 euro. De collectie is online al te bekijken en te koop vanaf 17 december.

Columbia x Star Wars

Twee colonvia jassen uit star wars collectie
Bron: Columbia

Outdoormerk Columbia komt met twee unisex Star Wars-winterjacks en geeft jou de keuze uit de goede of duistere kant van de ‘Force’. De zwarte variant met rode accenten beschikt over het label van het Galactisch Keizerrijk, terwijl de gebroken witte variant wordt gesierd door het logo van de Rebel Alliance. De jassen zitten zowel aan de binnen- als buitenkant vol met subtiele details. De jacks zijn vanaf 6 december te koop.

Levi’s x Star Wars

star wars, levi's, spijker jack, trucker denim jacket
Bron: Levi’s

Levi’s heeft een reeks klassiekers en nieuwe items in een Star Wars-saus gedoopt. Dat heeft geresulteerd in een omvangrijke collectie voor zowel dames als heren. Spijkerjacks, jeans, hoodies, accessoires, alles vind je terug. De favoriet van Manners is het iconische Denim Trucker Jacket. Ook kun je via Levi’s de items uit de collectie laten personaliseren. De kledinglijn is nu online te koop.

Pat McGrath x Star Wars

Pat McGrath, Star Wars, mode, collectie
Bron: Pat McGrath

Kleding maakt de Star Wars-fan, make-up maakt het af. Pat McGrath, het merk van de gelijknamige make-up artist, komt met de limited edition ‘Star Wars: The Rise of Skywalker Collection’. Van oogschaduw tot lippenstift, de tinten hebben een galactisch karakter. Denk aan metallic koper, platinum, goud en brons, maar ook aan glinsterend roze en turquoise. Vanaf 19 december beschikbaar.

Nixon x Star Wars

nixon, star wars, dork too, horloge, collectie
Bron: Nixon
nixon, star wars, dork too, horloge, collectie
Bron: Nixon

Nixon komt met een horloge dat de sfeer ademt van de originele trilogie en de nieuwe serie The Mandalorian. Dit klokje hoort om de pols van een smokkelaar als Han Solo te hangen. Het horloge is een speciale editie van het Dork Too-model van Nixon. Met een druk op de knop komt de tijd tevoorschijn, het horloge is op te laden door het in een USB-poort te pluggen. Kost je 175 euro.

? Check ook: Nike dropt SpongeBob Squarepants x Nike Kyrie 5 Pack: een closer look

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Star Wars-gekte in modeland: 5 unieke collaboration collecties
Sluiten