Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 4 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

5 overheerlijke custom bikes van Deus Ex Machina

‘s Werelds lekkerste custom bikes komen van Deus Ex Machina. Hierbij een ode aan de bouwers. Geniet mee van vijf heerlijke en typische Deus Customs.

1. Deus Ex Machina Pedrosa Bike

Vijf Deus Ex Machina Custom Bikes
Afbeelding: DeusExMachina

Om ex MotoGP coureur Dani Pedrosa en zijn prachtige carrière te eren, bouwde Deus Ex Machina de ‘Pedrosa Bike’. Deze klassieke Honda CR500 werd volledig gestript, voorzien van een handgemaakt frame, een onwijs scherpe tank, flattrack details, dikke Brembo-remmen, verlichting en het racenummer van Dani Pedrosa. Een dikkere tweetakt-machine vind je niet snel. Meer informatie vind je hier.

2. Blu Rivido

Vijf Deus Ex Machina Custom Bikes
Afbeelding: DeusExMachina

Met de Deus Blu Rivido blijven we nog even in de off-road sferen. Michael ‘Whoolie’ Woolaways toverde deze nieuwe Yamaha YZF450FX om tot vintage crosser. Met handige technische aanpassingen, een handgemaakte tank, een compacter frame en een klassiek zadel toverde Whoolie deze machine om tot de ultieme crossmotor. Lees en bekijk hier meer.

3. The Tweeki 1200

De Australische tak van Deus Customs toverde deze brute Harley-Davidson om tot een custom bike waar zelfs de Harley-hater warm van wordt. The Tweeki 1200 is helemaal volgestopt met lekkernijen. De paintjob, elektronica, handeling, uitlaten; alles is aangepakt en het resultaat is heerlijk. Lees hier meer.

Vijf Deus Ex Machina Custom Bikes
Afbeelding: DeusExMachina

4. Kawasaki W800 ‘Barrel’

Vijf Deus Ex Machina Custom Bikes
Afbeelding: DeusExMachina

Deze Kawasaki W800, ‘Barrel’ genaamd, is een heerlijke flattracker. De Deus-tak van Seoul werkte samen met Crazy Garage om deze Kawasaki om te toveren de custom bike die het nu is. Mede door de Ohlins-veringen, nieuwe uitlaten, Brembo-remmen, het nieuwe stuur en aanpassingen aan het blok is dit de ultieme wheelie-machine. Lees hier meer.

5. The Wishbones

We sluiten af met nog een Kawasaki. Ditmaal een W650, die is omgebouwd tot brute scrambler. Jeremy Tagand, hoofd workshop van Deus Ex Machina in Sydney, vond deze motor te zwaar en besloot hem om te bouwen tot lichtgewicht scrambler. Zo zijn veel standaard onderdelen vervangen voor nieuwere onderdelen, is het blok aangepakt en heeft hij een gave zwarte kleur gekregen met chromen accenten. Lees hier meer.

Vijf Deus Ex Machina Custom Bikes
Afbeelding: DeusExMachina

Meer lekkere custom bikes?

Ben jij nog op zoek naar een betaalbare custom bike? Check dan deze exemplaren, die je al vanaf 2.500 euro op de kop tikt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.