Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 4 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

6 triceps-oefeningen om thuis je armen mee te trainen

Het zonnetje laat zich steeds vaker zien, dus de truien gaan de kast in en maken plaats voor T-shirts. Tijd om het thuis trainen nieuw leven in te blazen met deze triceps-oefeningen voor brede armen.

Een goed getrainde triceps is essentieel voor die brede armen waar je altijd al over droomde. Met de onderstaande oefeningen ga je zeker het verschil zien.

Triceps-oefeningen voor thuis

Tijd om jezelf in het zweet te werken met tricep dips, de diamond push-up, incline push-ups, tricep extensions en tricep push-downs.

1. Tricep dips

Tricep dips zijn ideaal omdat je ze met bodyweight kunt uitvoeren. Je hebt er niet zoveel voor nodig: een stevige stoel, een picknicktafel, een muurtje, het kan allemaal. Als je deze oefening goed uitvoert, spreek je alleen je triceps aan, wat het een uiterst effectieve oefening maakt.

2. Diamond push-up

Een normale push-up dient vooral voor de borst. Bij de diamond push-up verleg je de druk naar de triceps en dat ga je zeker voelen wanneer je deze oefening uitvoert. Ja, zelfs met alleen je lichaamsgewicht.

Iemand die ook niet vies is van push-ups, is Brad Pitt. In zijn trainingsschema voor de film Troy zitten meerdere sets push-ups verwerkt.

3. Incline pushups met smalle grip

Een variatie op de diamond push-up is de incline push-up met smalle grip. In plaats van op de grond, doe je deze oefening tegen een stoel, een hekje of eventueel zelfs tegen je aanrecht aan. Hierdoor wordt de oefening iets makkelijker, maar kun je wel meer herhalingen doen om je triceps helemaal uit te putten.

Opdrukken voor gevorderden: 5 push-up variaties voor ijzersterke spieren

4. Plank to push-up

De plank is een goede oefening, de push-up is een goede oefening, dus waarom zou je deze twee niet met elkaar combineren? In de bovenstaande video zie je exact hoe deze oefening het best uitgevoerd kan worden. Door steeds te wisselen tussen de plank en de push-up oefen je extra druk uit op je triceps.

5. Tricep extension (met een dumbbell)

Als je hebt geïnvesteerd in een paar dumbbells, waarmee je aan de slag kunt, dan is een tricep extension een goede oefening voor brede armen.

Je kunt deze oefening zowel zittend als liggend uitvoeren. Liggend heb je waarschijnlijk iets meer controle over de dumbbell, maar dat is vaak ook persoonlijke voorkeur. Probeer vooral uit welke variant het beste bij jou past.

6. Tricep push-down (met elastiek)

Voor deze laatste oefening heb je een elastiek nodig om hem thuis uit te voeren. Het elastiek maak je vast aan bijvoorbeeld een deurpost of klimrek. Gebruik je triceps om het elastiek naar beneden te duwen en let er op dat je bij het uitvoeren van de oefening echt alleen je triceps gebruikt.

Klaar met deze triceps-oefeningen? Maak er een volledige workout van en doe ook deze oefeningen voor je borst.

De drie typen lichaamsbouw en hoe te trainen en eten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.