Marlon Labrie
Marlon Labrie Motoren 30 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Deus Ex Machina bouwt Yamaha YZF 450FX om tot brute custom bike

Dat de mannen van Deus Ex Machina in staat zijn heerlijke omgebouwde motoren op de markt te brengen, weten we natuurlijk al tijden. Ditmaal hebben ze een robuuste Yamaha YZF450FX crosser omgebouwd tot een typische Deus custom bike, The Blu Ruvido. Een geweldige (cross)motor met looks die het kwijl uit je mondhoeken doen lopen.

De Yamaha YZF450FX is zijn traditionele look wel kwijt

Deus Ex Machina custom bouwer Michael ‘Woolie’ Woolaway’s kon zijn geluk niet op toen de mannen van Yamaha hem een gloednieuwe YZF 450FX schonken. De ultieme gelegenheid om zijn creativiteit de vrije loop te laten, met als doel een off-road machine creëren met een typische vintage Deus look. Dat is met ‘The Blu Ruvido’ custom bike aardig gelukt, om er maar een understatement uit de gooien.

Deus Ex Machina YZF450FX custom bike
Bron: Deus Customs

Een 70’s crosser in een nieuw jasje

Deus is erin geslaagd om de gloednieuwe Yamaha YZF450FX een 70’s vintage look te geven. Om er een dikke custom bike van te maken is de Yamaha volledig gestript. Omdat de crossmotoren veertig jaar geleden wat kleiner en compacter waren, moest er veel gebeuren aan deze custom bike.

Deus Ex Machina YZF450FX custom bike
Bron: Deus Customs

Zo heeft ‘The Blu Ruvido’ een compacter en met de hand gemaakt subframe gekregen en een handgemaakte tank die kleiner is dan het origineel. Om het plaatje compleet te maken, beschikt de Deus custom bike over vintage ogende spatborden, een compact zadel en vintage details waar iedere crossfanaat blij van wordt. Tel daar de lekkere kleurencombinatie, de oude lettertypes en de klassieke crossplaten bij op en er staat een ros die je wil strelen.

De Blu Ruvido van Deus Ex Machina is gewoon te bestellen

Het lekkere aan de custom bike is zijn betrouwbaarheid. Het voelt alsof je een vintage crosser rijdt, maar ondertussen scheur je rond op de nieuwste techniek. Weinig onderhoud, een ongekende performance en een heerlijk geluid.


Deus Ex Machina YZF450FX custom bike
Bron: Deus Customs

De custom bik is gewoon te koop via Deus Ex Machina in Los Angeles. Meer informatie vind je hier.

Deus Ex Machina YZF450FX custom bike
Bron: Deus Customs

Kun jij geen genoeg krijgen van lekkere Deus custom bikes? Dan moet je deze dikke Yamaha SR500 zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deus Ex Machina bouwt Yamaha YZF 450FX om tot brute custom bike
Sluiten