Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Avengers? Kinderspel! Marvel dropt eindelijk epische eerste trailer Eternals

Hulk? Captain America? Kinderspel. De echte, kosmische en vooral onsterfelijke superhelden van Marvel zijn gearriveerd. Ja, eindelijk is de eerste trailer voor Eternals uitgebracht.

Eternals zou eigenlijk al eind vorig jaar uitkomen, maar de pandemie gooide roet in het eten. Twee jaar na Avengers: Endgame kan later dit jaar het volgende tijdperk van het MCU dan echt beginnen. Met een film die duizenden jaren beslaat.

De Eternals zijn gearriveerd

De ambitieuze film volgt een groep eeuwenoude Celestials die al 7000 jaar in het geheim op aarde leven. Al die jaren hebben ze niet ingegrepen in het MCU. Zelfs Thanos was de moeite niet waard. “Al die jaren hebben we nooit ingegrepen. Tot nu.”

Nu moeten ze samenkomen om de wereld te redden van de Deviants. Een bedreiging die zijn gelijke niet kent.

De synopsis luidt als volgt: “Na een onverwachte tragedie na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame (2019), worden de Eternals – een onsterfelijk buitenaards ras gecreëerd door de Celestials die al meer dan 7.000 jaar in het geheim op aarde hebben geleefd – herenigd om de mensheid te beschermen tegen hun kwaadaardige tegenhangers, de Deviants.”

Oscar-winnaar

De regie van Eternals is in handen van niemand minder dan Chloé Zhao. Wat dat betreft was het uitstellen van de superheldenfilm achteraf gezien een briljante zet: Zhao won onlangs de Oscar voor Beste Film met Nomadland. Een feit dat Marvel ongetwijfeld uit gaat melken.

Marvel Studios-president Kevin Feige beloofde onlangs al dat Eternals heel anders eruit gaat zien dan de vorige films van de studio. Zhao brengt haar indie-stijltje namelijk naar het MCU, en dat gaan we merken ook.

Marvel organiseert Game of Thrones-reünie

Bij een team kosmische superhelden hoort ook een cast waar je U tegen zegt. Nou, maak je daar geen zorgen over. Marvel heeft een blik A-acteurs opengetrokken.

Komt ie: Angelina Jolie als Thena, Salma Hayek als Ajak, Richard Madden als Ikaris, Kumail Nanjiani als Kingo, Brian Tyree Henry als Phastos, Lauren Ridloff als Makkari, Lia McHugh als Sprite, Don Lee als Gilgamesh, Kit Harington als Dane Whitman, Gemma Chan als Sersi en Barry Keoghan als Druig.

Daarmee is het een echte Game of Thrones-reünie. Naast Harington en Madden is namelijk ook Ramin Djawadi als componist bij Eternals betrokken. Hij nam maar liefst 73 afleveringen van de HBO-serie voor zijn rekening.

Echte locaties en practical effects

De belofte dat Zhao haar indie-stijl naar Eternals zal brengen zien we al gedeeltelijk terug in de eerste trailer.

Die bestaat namelijk vooral uit echte locaties en practical effects. Daardoor voelt het meteen ‘echt’ aan, in plaats van dat je doorhebt dat je naar digitale locaties zit te kijken.

Wie leidt de Avengers?

Ook een opvallend moment: Sprite die vraagt wie ze denken dat de Avengers gaat leiden nu Captain Rogers en Iron Man afwezig zijn. Het feit dat ze hem niet Captain America noemt suggereert dat de film zich afspeelt na de gebeurtenissen van The Falcon and The Winter Soldier. Sam Wilson is nu immers Captain America.

Thanos 2.0?

Eternals komt op 5 november uit in de bioscopen. Fans kunnen op een spektakelstuk rekenen: als de kosmische superheldengroep Thanos niet de moeite waard vond, wat staat de wereld dan in hemelsnaam nu dan wel te verwachten?

Nu op Disney+: Marvel’s absurde nieuwe serie vol grote namen

Avengers? Kinderspel! Marvel dropt eindelijk epische eerste trailer Eternals
🔥 (Afbeelding: Marvel Studios)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.