Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Kevin Spacey maakt comeback met controversiële rol

Kevin Spacey is terug. De acteur is in de afgelopen jaren meermaals beschuldigd van seksueel misbruik, maar dat houdt de 61-jarige Amerikaan niet tegen om terug te keren op het witte doek.

De acteur gaat een kleine rol spelen in een Italiaanse misdaadfilm, L’uomo Che Disegno Dio.

Kevin Spacey is terug

Spacey speelt een politiedetective die een merkwaardige zaak onderzoekt: een man die mensen kan tekenen door enkel hun stemmen te horen.

Vooralsnog een vrij onschuldige rol, tot je erachter komt waar de man in kwestie van beschuldigd wordt in de Italiaanse film: het misbruiken van kinderen. Nee, dit is geen morbide 1 april-grap, dit is echt de rol die Kevin Spacey gaat spelen.

Pedofilie

De regisseur van de film, Franco Nero, speelt de rol van de van pedofilie beschuldigde tekenaar. Hij is dolblij dat Spacey met het project meedoet:

“Ik ben erg blij dat Kevin heeft ingestemd om mee te doen aan mijn film”, vertelde Nero aan ABC News. “Ik beschouw hem als een geweldige acteur en ik kan niet wachten om met de film te beginnen.”

Naast Spacey en Nero zelf speelt ook de vrouw van de regisseur in het project. Zij speelt de pianoleraar van de beschuldigde man.

Einde carrière?

Kevin Spacey hebben we sinds 2017 amper op televisie of in de bioscoop gezien. En niet geheel zonder reden: meer dan twintig mannen hebben hem beschuldigd van seksueel misbruik in de periode van 1995 tot 2013. De acteur ontkent alles.

Dat weerhield Netflix er echter niet van om Spacey meteen de deur uit te gooien. Hij keerde niet terug in de hitserie House of Cards, waarin hij de hoofdrol speelde. Ridley Scott vloog Christopher Plummer in voor All The Money in The World, om haastig scènes opnieuw op te nemen waarin Spacey zat. Plummer scoorde er zelfs een Oscar-nominatie mee.

Spacey en het coronavirus

Het feit dat Spacey terugkeert op het witte doek betekent niet dat voor hem de kous af is. Meerdere van zijn zaken zijn geschikt of geseponeerd, maar de 61-jarige acteur moet in de toekomst nog meermaals voor de rechter verschijnen. In Londen en Los Angeles lopen nog onderzoeken naar zijn gedrag.

Onlangs vergeleek hij in een podcast nog zijn eigen situatie nog met die van mensen wiens levens zijn verwoest door het coronavirus:

“Ik denk niet dat het voor iemand een verrassing zal zijn als ik zeg dat mijn wereld in het najaar van 2017 volledig is veranderd”, aldus Spacey. “Mijn baan, veel van mijn relaties, mijn positie in mijn eigen branche waren allemaal binnen een paar uur verdwenen. En dus heb ik empathie voor hoe het voelt om plotseling te horen te krijgen dat je niet meer aan het werk kunt of dat je misschien je baan kwijtraakt. ”

Frank Underwood

De acteur heeft zich de afgelopen jaren in ieder geval niet hoeven vervelen. Naast het uitbrengen van morbide video’s als Frank Underwood uit House of Cards, of Netflix het nou leuk vindt of niet, is de acteur ook meermaals in Italië gespot.

Hij las onder andere gedichten voor op straat en zong de La Bamba. Ook zal hij naar verluidt gaan jureren tijdens een filmfestival in Abruzzo, later dit jaar.

Wordt ongetwijfeld vervolgd, want afhankelijk van hoe de onderzoeken naar Kevin Spacey uitpakken kan er snel weer een einde komen aan zijn comeback.

Dit is hoe belachelijk veel Netflix heeft verloren door ontslag Kevin Spacey

THR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.